Volkswagen ID: Πλατφόρμας MEB - Modular Electric Drive

Το πέπλο έχει ανασηκωθεί: η Volkswagen παρουσίασε το πλαίσιο του νέου οικογενειακού μοντέλου του ID. Για πρώτη φορά - πρόσφερε μια πρώτη ματιά στη μοναδική στρατηγική πλατφόρμας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσει η μάρκα για να μετατρέψει το όραμά της "ELECTRIC FOR ALL-ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" σε μία πραγματικότητα.

Η αρθρωτή ηλεκτρική μήτρα μετάδοσης κίνησης (MEB) που χρησιμεύει ως βάση για τo ID.

VOLKSWAGEN ID MEB 1

Το πλαίσιο είναι μια εντελώς μοναδική πρόταση πώλησης για τη Volkswagen. Επίσης, καταδεικνύει σαφώς τη δέσμευση που έχει αναλάβει η εταιρεία με βάση τo ID. στην ηλεκτροκίνηση.

VOLKSWAGEN ID MEB 2

Σε αντίθεση με τις συνήθεις πρακτικές της αγοράς, το πλαίσιο του ID.  δεν αποτελεί αναδρομικά τροποποιημένη πλατφόρμα για βενζινοκίνητα οχήματα. Αντίθετα, σχεδιάστηκε από την αρχή έχοντας κατά νου τις ηλεκτρικές μονάδες κίνησης. Η Volkswagen μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τεχνολογικό δυναμικό της. Επιπλέον, ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία του οχήματος είναι πιο ευέλικτες από ποτέ - τη γκάμα κυμαίνεται από συμπαγή αυτοκίνητα έως SUV και Vans.

H προηγούμενη πλατφόρμα ΜQB

VOLKSWAGEN ID MEB 3

VOLKSWAGEN ID MEB 4

VOLKSWAGEN ID MEB 5

VOLKSWAGEN ID MEB 6

H νέα πλατφόρμα MED σε σύγκριση με την προηγούμενη 

VOLKSWAGEN ID MEB 7

VOLKSWAGEN ID MEB 8

"Το  ID. αποτελεί ορόσημο στην τεχνολογική ανάπτυξη. Θα είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο, πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορούν να αντέξουν εκατομμύρια άνθρωποι”, λέει ο Christian Senger, επικεφαλής του e-Mobility της σειράς προϊόντων Volkswagen.

VOLKSWAGEN ID MEB 9

Με το πρωτοποριακό σχεδιασμό του, το ID. η παραγωγή οχημάτων μηδενικών εκπομπών θα εντυπωσιάσει τους πελάτες με την εμβέλειά του, κάτι που θα προσεγγίσει το επίπεδο των σημερινών βενζινοκίνητων κινητήρων. Το ID. θα είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας που θα κυκλοφορήσει το 2020 - ένα πλήρως συνδεδεμένο τετράθυρο συμπαγές αυτοκίνητο που θα κοστίσει περίπου το ίδιο με το πετρέλαιοκίνητο Golf.

Οι εσωτερικές διαστάσεις και η μεταβλητότητα του ID. απλά θα ξαναγράψει τους όποιους περιορισμούς της κατηγορίας. Ο οδηγός και οι επιβάτες θα βιώσουν μια εξαιρετική άνεση χώρου, συγκρίσιμη με την επόμενη ανώτερη κατηγορία οχημάτων. Όλα αυτά έγιναν δυνατά χάρη στο εξαιρετικά μεγάλο μεταξόνιο και τις επακόλουθες βραχείες προεξοχές. Δεν απαιτείται κινητήρας εσωτερικής καύσης, επομένως οι άξονες μπορούν να τοποθετηθούν απομακρυσμένα προς τα έξω.

VOLKSWAGEN ID MEB 10

VOLKSWAGEN ID MEB 11

Μια ματιά στο πλαίσιο του ID. αποκαλύπτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που έχει ενσωματωθεί στον πίσω άξονα και η μπαταρία που έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα του οχήματος, μεταξύ άλλων. Αυτό προσφέρει μια βέλτιστη κατανομή βάρους για μέγιστη οδηγική απόλαυση, προσφέροντας ταυτόχρονα στους επιβάτες μια άνετη θέση καθισμάτων ταυτόχρονα. Η μετάδοση ισχύος από τον κινητήρα στον πίσω άξονα πραγματοποιείται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων μιας ταχύτητας.

VOLKSWAGEN ID MEB 12

Σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, το κλιμακωτό φάσμα αυτονομίας  για κάθε μοντέλο ID. θα είναι 330 χιλιόμετρα έως 550 χιλιόμετρα. Ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης με 125 kWh παρέχει σημαντικά μικρότερους χρόνους αναμονής και καθιστά δυνατή τη μετάβαση από μια φόρτιση από το μηδέν στο 80% μέσα σε 30 λεπτά.

VOLKSWAGEN ID MEB 13

Η αρθρωτή ηλεκτρική μήτρα μετάδοσης κίνησης (MEB) στην οποία βασίζεται το πλαίσιο θα χρησιμεύσει ως τεχνική μήτρα όχι μόνο για όλα τα μοντέλα της οικογένειας ,ID. της Volkswagen αλλά και για πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα των τεσσάρων άλλων εμπορικών σημάτων: Audi, SEAT, ŠKODA και Volkswagen Commercial Vehicles. Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα MEB θα χρησιμοποιηθεί από πέντε μάρκες και σε τρεις περιοχές του κόσμου.

VOLKSWAGEN ID MEB 14

VOLKSWAGEN ID MEB 15

"Η πλατφόρμα αρθρωτής ηλεκτρικής  κίνησης (MEB) είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό έργο στην ιστορία της Volkswagen, παρόμοιο με τη μετάβαση από το Beetle στο Golf", λέει ο Thomas Ulbrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μάρκας Volkswagen υπεύθυνος για Ηλεκτροκίνηση. «Θα είναι το θεμέλιο για περισσότερα από 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον Όμιλο στο πρώτο κύμα και θα φωτίσει το μονοπάτι μας μέχρι την εποχή της ηλεκτρικής ενέργειας».

Δείτε σχετικό video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin