Το πρώτο Ηλεκτρικό Lexus θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Κίνας την 26η Απριλίου [video]

Η Lexus παρουσίασε το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Lexus UX 300e, στην έκθεση αυτοκινήτου του Guangzhou τον περασμένο Νοέμβριο και το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 26 Απριλίου 2020 στην Κίνα. Η Lexus είχε, τότε, ανακοινώσει ότι το UX 300e θα κυκλοφορήσει το 2020 στις αγορές της Κίνας και της Ευρώπης.

Το Lexus UX 300e τροφοδοτείται από μια μπαταρία 54,3 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 400 km (κύκλος NEDC) με μία μόνο φόρτιση. Το αυτοκίνητο κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα που έχει μέγιστη ισχύ 150 kW και μέγιστη ροπή 300 Nm.

lexus japan1

Κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα GA-C, το UX 300e διαθέτει μια από τις πιο ήσυχες καμπίνες στην κατηγορία του. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αθόρυβα από τη φύση τους, αλλά το UX 300e έχει μόνωση που καταστέλλει την είσοδο του αεροδυναμικού θορύβου αλλά και τον θόρυβο του δρόμου μέσα στην καμπίνα των επιβατών.

Το σύστημα διαχείρισης της θερμότητας της μπαταρίας, μαζί με πολλά άλλα συστήματα παρακολούθησης, διασφαλίζει ότι η μπαταρία λειτουργεί σωστά σε χαμηλή και υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, ρυθμίζει τη φόρτιση και αποτρέπει την υπερφόρτιση της.

Σύμφωνα με την Lexus, το ηλεκτρικό της SUV μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100km / h σε 7,5 δευτερόλεπτα και διαθέτει τελική ταχύτητα 160 km / h

Το UX 300e είναι επίσης προσβάσιμο μέσω μιας ειδικής εφαρμογής με την οποία οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία κίνησης του οχήματος, την κατάσταση φόρτισης, την προγραμματισμένη φόρτιση, τον κλιματισμό και το ξεπάγωμα των παραθύρων.

lexus japan2

Η Lexus έχει αναπτύξει ειδικούς αεροδυναμικούς τροχούς και κάτω κάλυμμα αμαξώματος για το UX 300e. Το UX 300e υποστηρίζει την τυπική φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα ισχύος 6,6 kW και διαθέτει μέγιστη γρήγορη φόρτιση συνεχούς ρεύματος ισχύος 50 kW.

Η Lexus κυκλοφόρησε το πρώτο της υβριδικό μοντέλο το 2005 με το RX 400h και πρωτοπόρες τεχνολογίες, όπως αυτή του μειωτήρα δύο σταδίων και το υβριδικό σύστημα πολλαπλών σταδίων που προσφέρουν εξαιρετική δυναμική οδήγηση και απόδοση.

Η Lexus ανακοίνωσε επίσης ότι θα λανσάρει το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημά της και μια νέα ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Τέλος, όλα τα μοντέλα της Lexus θα έχουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις έως το 2025, που θα περιλαμβάνουν υβριδικά, επαναφορτιζόμενα υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και ηλεκτρικά οχήματα με ενεργειακά στοιχεία υδρογόνου.

Αργύρη Κοτσιλιέρη

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin