Δοκιμάζουμε το Νέο Ηλεκτρικό BMW i3 [video]

Ένα μικρό, οικονομικό και οικολογικό όχημα όπου οι επιδόσεις του κλέβουν την παράσταση. Μικρό αλλά άνετο να μεταφέρει εσάς και την παρέα σας. Άλλο ένα αυτοκίνητο που μας δείχνει ότι το μέλλον είναι ηλεκτρικό.

Ηλεκτροκινητήρας 170 ίππων

Μια διαφορετική αίσθηση θα χαρίσει στον οδηγό ο ηλεκτροκινητήρας του BMW i3, οπού από το πρώτη κιόλας στιγμή θα δώσει την μέγιστη ροπή.
 
Ζάντες

Διαστάσεις ελαστικών μπροστά: 155/70 R19 84 Q
Διαστάσεις ελαστικών πίσω: 155/70 R19 84 Q
Διαστάσεις ζαντών μπροστά: 5 J x 19", ελαφρού κράματος
Διαστάσεις ζαντών πίσω: 5 J x 19", ελαφρού κράματος

Η προέλευση της οδηγικής απόλαυσης που ηλεκτρίζει

Από το πλαίσιο μέχρι την καμπίνα επιβατών – ο έξυπνος συνδυασμός εξαρτημάτων χαμηλού βάρους εξασφαλίζει την ασυναγώνιστη δυναμική του BMW i3. Χάρη στο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BMW eDrive, το BMW i3 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα. Το BMW i3s επιταχύνει ακόμα πιο γρήγορα και ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 6,9 δευτερόλεπτα. Ο ηλεκτροκινητήρας του BMW i3 με ισχύ 170 hp και ροπή 250 Nm προσφέρει οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές ρύπων για έως και 260 km. Το BMW i3s διαθέτει ισχύ 184 hp και ροπή 270 Nm και παρουσιάζει την ίδια αυτονομία. Η μονάδα Life χαρακτηρίζει τη σύγχρονη καμπίνα επιβατών από συνθετικό υλικό που έχει ενισχυθεί με ανθρακονήματα (CFRP). Το συγκεκριμένο υλικό, που συχνά αναφέρεται ως «ανθρακονήματα» είναι εξαιρετικά ελαφρύ και πιο ανθεκτικό από τον χάλυβα. Το χαμηλό βάρος και το χαμηλό κέντρο βάρους συμβάλλουν στην ευελιξία και την αυξημένη αυτονομία.

Λίγα λόγια για την sport έκδοση του BMW i3 το BMW i3s

Όταν η σπορ οδήγηση με μηδενικούς ρύπους ανήκει στο μέλλον, τo νέο BMW i3s βρίσκεται ήδη εκεί. Και είναι πανέτοιμο να ξεκινήσει. Με επιτάχυνση από στάση στα 60 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, η χαρακτηριστική αίσθηση οδήγησης με ένα πεντάλ και η προοδευτική σχεδίαση αποκαλύπτουν τη δυναμική ενός σπορ αυτοκινήτου. Τα συναισθήματα θα σας ηλεκτρίζουν σε κάθε μέτρο που διανύετε.

Φόρτιση

Το BMW i3 διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της σύγχρονης κινητικότητας – με απόλυτα αθόρυβο τρόπο. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται στο 80% σε περίπου 45 λεπτά. Η έξυπνη διαχείριση ενέργειας εξασφαλίζει ευελιξία και υψηλή αποδοτικότητα, τόσο στις μετακινήσεις εντός πόλης όσο και σε μεγαλύτερα ταξίδια.
Τα στοιχεία χρόνου φόρτισης στις παρακάτω εικόνες αφορούν την διάρκεια φόρτισης του οχήματος διανύοντας 100km ανά ημέρα.

Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης BMW: έξυπνη φόρτιση

Η φόρτιση μπορεί να γίνει με οικονομικό και εξατομικευμένο τρόπο: με την Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης BMW (DCS), μπορείτε να φορτίζετε αυτόματα το αυτοκίνητό σας στην πιο οικονομική χρονική στιγμή, ανάλογα με το τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό μειώνει το κόστος φόρτισης και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Το DCS ελέγχει ανεξάρτητα τη διαδικασία φόρτισης και εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο θα είναι πλήρως φορτισμένο κατά την επιθυμητή χρονική στιγμή αναχώρησης. Για ακόμα μεγαλύτερη βιωσιμότητα, μπορείτε να φορτίσετε το αυτοκίνητο με την ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και το BMW i Wallbox Connect. Το DCS υποστηρίζει τη βιώσιμη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με έναν πλήρως διάφανο τρόπο. Με το BMW Connected, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύκολα το DCS μέσα από τη φορητή τερματική συσκευή σας. Στη Δικτυακή Πύλη Φόρτισης BMW μπορείτε να δείτε το τρέχον πρόγραμμα φόρτισης, την ενέργεια που έχετε καταναλώσει ενώ μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα το ιστορικό φόρτισης.

Δημόσια φόρτιση

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επιλέξει ένας πελάτης σας το BMW i3 για τις μετακινήσεις του. Η πρακτική πλευρά: με το BMW i3, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με εναλλασσόμενο (AC) ή συνεχές ρεύμα (DC). Έτσι αυξάνετε την ευελιξία σας και μπορείτε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης η ενέργεια μεταφέρεται απευθείας στην μπαταρία υψηλής τάσης του αυτοκινήτου με ρεύμα σταθερής έντασης. Αυτό επιτρέπει στο BMW i3 να φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητας σε περ. 45 λεπτά.

bmwi3 3

Εναλλακτικά, μπορείτε να φορτίσετε το BMW i3 σε έναν σταθμό φόρτισης AC στο 80% της χωρητικότητας, σε περίπου τρεις ώρες. Έτσι, οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης AC είναι κατάλληλοι για φόρτιση όταν το αυτοκίνητο μένει σταθμευμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, π.χ. όσο εσείς κάνετε τα ψώνια σας στο εμπορικό κέντρο.

Το BMW i3 επίσης θα σε ενημερώσει για τις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες φορτίσεις του.

Σε περίπτωση που επιλεγεί στον πλοηγό προορισμός μεγαλύτερος σε χιλιόμετρα από την αυτονομία του οχήματος, ένα ενημερωτικό μήνυμα θα εμφανιστεί για να αναδειχθούν οι πλησιέστεροι σταθμοί φόρτισης.

Αυτονομία

Με μια πρίζα στο σπίτι μετά από μάλλον αρκετές ώρες φόρτισης, μπορεί κανείς εύκολα να αποκτήσει με το BMW i3 έως και 265 χιλιόμετρα αυτονομίας χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον. Ο γύρος της Αττικής με το i3 και πάνω από 110 χλμ. μέχρι την επιστροφή μέσω Πόρτο Ράφτη και η αυτονομία της μπαταρίας να μην έχει φτάσει ούτε στη μέση ήταν μια διαπίστωση. Το νέο ΒMW i3 με το νέο πακέτο μπαταριών μας έχει εκπλήξει θετικά. Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η ομάδα με 4 συνολικά επιβάτες και 130 χλμ/ωρα μέχρι τη Στενή Ευβοίας ώστε να 200σαρίσουμε τα χλμ. Στο πρόγραμμα ECO+ η αυτονομία ξεπερνούσε τα 170 χλμ. Η δε ανάκτηση ενέργειας και η επιβράδυνση του φρεναρίσματος εκπληκτική γιατί αυξάνει την αυτονομία. Να γιατί αλλαγή στα τακάκια μετά τα 100.000 χλμ. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το προφίλ οδήγησης ανάλογα με την αυτονομία που θέλει να επιτύχει.

Comfort: Χρησιμοποιείται το 100% της δύναμης της μπαταρίας για υψηλές επιδόσεις.
Tο αυτοκίνητο μπορεί να κινείται με 150 χλμ/ ώρα.

Eco Pro: Για να εξοικονομηθεί ενέργεια περιορίζεται h τελική ταχύτητα στα 130 χλμ/ ώρα.

Eco Pro + : Για να εξοικονομηθεί ενέργεια περιορίζεται αρκετά η τελική ταχύτητα. Το κλιματιστικό δεν είναι πλέον διαθέσιμο.
Για να εξοικονομηθεί ενέργεια περιορίζεται h τελική ταχύτητα στα 90 χλμ/ ώρα.

Ανάκτηση ενέργειας

Το BMW i3 αναλαμβάνει την ανάκτηση της ισχύος της μπαταρίας μέσα από το αναγεννητικό φρενάρισμα ή όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι.

Η νέα μπαταρία του BMW i3 είναι 120 Ah

BMW CONNECTED APP

Η Εφαρμογή BMW Connected είναι ο ψηφιακός βοηθός κινητικότητας που φροντίζει για όλες σας τις ανάγκες του χειριστή πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αποκτήστε πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας μέσα από το smartphone, το smartwatch ή το Amazon Echo, στείλτε τους προορισμούς σας στο σύστημα πλοήγησης ή λάβετε υπενθυμίσεις για συναντήσεις και εξασφαλίστε την έγκαιρη άφιξή σας.

Driving Assistant Plus

Ο εξοπλισμός Driving Assistant Plus βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση. Περιλαμβάνει Προειδοποίηση Προσέγγισης και Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας, βασιζόμενο σε κάμερες Cruise Control με λειτουργία Stop&Go και Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης.

Πακέτο Υποβοήθησης Στάθμευσης

Με το πακέτο υποβοήθησης στάθμευσης το παρκάρισμα γίνεται παιχνίδι. Το σύστημα συνδυάζει το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με τον Έλεγχο Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC) και την κάμερα οπισθοπορείας για να κάνει ευκολότερη τη ζωή σας. Εάν το επιθυμείτε, το σύστημα υποστήριξης εκτελεί όλους τους ελιγμούς πλήρως αυτόματα.

Κατασκευή

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Ορατή βιωσιμότητα: Η εκτεταμένη χρήση του kenaf αντικαθιστά τα συνθετικά υλικά που βασίζονται στο πετρέλαιο και μειώνει το βάρος τoυ νέου BMW i3, επειδή οι ίνες kenaf είναι μέχρι και 30% ελαφρύτερες από τα συμβατικά υλικά. Προέρχονται από φυτά malva, τα οποία μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, σε βαθμό άνω του μέσου όρου.

ΔΕΡΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ 100% ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ

Το δέρμα που χρησιμοποιείται στο BMW i3 αντισταθμίζει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό και υποβάλλεται εξ’ ολοκλήρου σε επεξεργασία με φυσικά εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να διατηρεί τη φυσική του λάμψη και τις ιδιότητες εξισορρόπησης της θερμοκρασίας. Επιπλέον, τα φύλλα ελιάς αποτελούν απόβλητα μετά τη συγκομιδή της ελιάς και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεπιφύλακτα για αυτόν τον σκοπό.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ

Ο ευκάλυπτος διαθέτει μια φυσική σατινέ και πορώδη υφή και απαιτεί περίπου 90% λιγότερη επιφανειακή επεξεργασία σε σχέση με τα συμβατικά είδη ξύλων. Το ξύλο ευκαλύπτου που χρησιμοποιείται για τις διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού έχουν πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο Δασικής Διαχείρισης (Forest Stweardship Council - FSC), το οποίο διασφαλίζει τις βιώσιμες πρακτικές δασοκομίας.

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ 40% ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΛΛΙ

Το πιστοποιημένο παρθένο μαλλί είναι ένας ανανεώσιμος πόρος που εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και αποτελεί το 40% των επενδύσεων των καθισμάτων στην έκδοση εσωτερικού Lodge.Το μαλλί με δυνατότητα κυκλοφορίας του αέρα ρυθμίζει τη θερμοκρασία μεταξύ του σώματος και της επιφάνειας του καθίσματος με τέτοιον τρόπο, ώστε το κάθισμα να παραμένει δροσερό όταν επικρατούν υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Του Αλέξανδρου Κούτσικου, Test Driver

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin