Ένα Tesla Model 3 που αποσυνδέθηκε από "ενδιαφερόμενο κάτοικο" λόγω φόβου "ανατίναξης" της μπαταρίας

Οι λέξεις "Google it" είναι ίσως από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που θα μπορούσε να συναντήσει ένας ιδιοκτήτης της Tesla σήμερα, ειδικά όταν πρόκειται για ξεπερασμένες και ανακριβείς προκαταλήψεις σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα γενικότερα. Παρά την επικράτηση των ηλεκτρικών οχημάτων σήμερα, άλλωστε, εξακολουθεί να προωθείται ένας τόνος παραπληροφόρησης σε μια εκπληκτικά συνεπή βάση, ειδικά όσον αφορά τον υποτιθέμενο «κίνδυνο» που θέτουν.

Ένας από τους πιο επίμονους ψευδείς ισχυρισμούς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η ιδέα ότι είναι πιο επικίνδυνα από τα οχήματα εσωτερικής καύσης λόγω των μπαταριών τους. Η ιδέα των Tesla να εκρήγνυνται τυχαία σε φλόγες μπορεί να είναι μια συναρπαστική αφήγηση για τους επικριτές της εταιρείας, αλλά οι αριθμοί δεν τους υποστηρίζουν πραγματικά. Οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων δεν παίρνουν φωτιά τόσο συχνά όσο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

tesla model 3 1

Μια τέτοια άποψη είχε προφανώς ένας «ενδιαφερόμενος κάτοικος» που συνάντησε ένα Tesla Model 3 έναν μήνα του καλοκαιριού. Αφού βρήκε το αυτοκίνητο συνδεδεμένο σε φορτιστή σε ένα γκαράζ κατοικιών, ο κάτοικος αποφάσισε να αποσυνδέσει το Model 3 επειδή "η υπερφόρτιση σε αυτή τη ζέστη θα ανατινάξει αυτήν την μπαταρία". Για καλό μέτρο, ο «ενδιαφερόμενος κάτοικος» συμβούλεψε επίσης τον κάτοχο της Tesla να ψάξει στο Google για «ανατίναξη μπαταρίας του Tesla». Σε μια ανάρτηση στο Facebook σχετικά με το περιστατικό, ο ιδιοκτήτης του Model 3 παρατήρησε ότι η μέρα δεν ήταν και τόσο ζεστή τελικά.

Το γεγονός που ενόχλησε περισσότερο τον ιδιοκτήτη του Tesla ήταν πως ο «ενδιαφερόμενος κάτοικος» δεν άφησε το σημείωμα κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες του Model 3. Το άτομο αποφάσισε να κολλήσει τη σημείωση κοντά στη θύρα φόρτισης του Model 3. Λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο του μηνύματος και το γεγονός ότι ήταν κυριολεκτικά κολλημένο στο αυτοκίνητο, φάνηκε ότι ο κάτοικος ήθελε πραγματικά να κάνει αισθητή την ενόχλησή του, και ίσως να δώσει στον ιδιοκτήτη της Tesla κάποιες συμβουλές ασφαλείας.

Η ιδέα των ηλεκτρικών μπαταριών αυτοκινήτων να ανατινάζονται κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού λόγω υπερφόρτισης είναι αρκετά γελοία, φυσικά. Το σύστημα διαχείρισης μπαταριών της Tesla αντιμετωπίζει τυχόν κινδύνους υπερφόρτισης. Τα στοιχεία πυρκαγιάς οχημάτων της εταιρείας για το 2020 έδειξαν επίσης ότι υπήρχε περίπου μία πυρκαγιά Tesla για κάθε 205 εκατομμύρια μίλια που διανύθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους. Συγκριτικά, τα δεδομένα από την Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας (NFPA) και το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ απαριθμούσαν μια πυρκαγιά οχημάτων στη χώρα για κάθε 19 εκατομμύρια μίλια που διανύθηκαν.

Πηγή: Tesla Model 3 unplugged by “concerned resident” over fears of battery “blow up” (teslarati.com)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin