Η SF Motors - ένας δυνατός παίχτης - ανακοίνωσε δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα

Σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή φέτος

Μετά από δύο χρόνια σε "αόρατη λειτουργία", η SF Motors που έχει τις εγκαταστάσεις της στην Santa Clara ανακοίνωσε πρόσφατα λεπτομέρειες για δύο επερχόμενα EVs, το SF5 και το SF7. Το SF5 θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία μέχρι τα τέλη του 2018 και έχει προγραμματιστεί να περπατήσει στο δρόμο το 2019. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή οχημάτων φέτος στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ και την Κίνα, με στόχο τη συνολική παραγωγικότητα των 200.000 μονάδων ανά έτος.

Η SF Motors είναι ένας πιστός υποστηρικτής στην κατασκευή σημαντικών εξαρτημάτων στο εσωτερικό της επιχείρησης. Έχει συνεργαστεί με προμηθευτές όπως οι Dürr, Siemens, AFT, Bosch, Infineon, Samsung SDI και LGC για τη δημιουργία ενός ιδιόκτητου συστήματος παραγωγής και μετάδοσης κίνησης που περιλαμβάνει προσαρμοσμένα μοτέρ, κιβώτια ταχυτήτων και ηλεκτρονικούς ελεγκτές. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ακόμη και τα δικές της ιδιόκτητες μπαταρίες και με ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πακέτο υδρόψυκτης μπαταρίας.

Η SF έχει σχεδιάσει ένα ευέλικτο σύστημα μοτέρ το οποίο της επιτρέπει να σχεδιάζει οχήματα χρησιμοποιώντας ένα, δύο, τρία ή τέσσερα μοτέρ. Στην κορυφή, το ισχυρό σύστημα τετρακίνησης θα παράγει πάνω από 1.000 hp, ξεκινώντας τα οχήματά του με επιτάχυσνη τα 0 -100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Τα μοτέρ της εταιρείας, οι ελεγκτές των μοτέρ και τα κιβώτια ταχυτήτων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της απόδοσης, με ισχύ αιχμής που κυμαίνεται από 100 έως 400 kW. Οι ηλεκτρονικοί ελεγκτές της SF, οι οποίοι αναπτύσσονται εσωτερικά, επιτρέπουν την άμεση διόρθωση ροπής κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Το 2016, η εταιρεία αγόρασε ένα εργοστάσιο κοντά στο South Bend, Indiana - το πρώην εργοστάσιο AM General που ιδρύθηκε για να κατασκευάσει το Hummer, - και το ανακατέστησε για παραγωγή Ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην αυτοματοποίηση και λέει ότι διαθέτει μονάδες φανοβαφείων και κέντρα ελέγχου ποιότητας που είναι 100% αυτοματοποιημένα.

Θεωρούμε ότι το αμερικανικό μας εργοστάσιο στην Ιντιάνα και το εργοστάσιό μας στην Κίνα στο Chongqing είναι ένα από τα πιο αυτοματοποιημένα εργοστάσια στον κόσμο με συνεργάτες που είναι οι κορυφαίοι κατασκευαστές στον κόσμο

Jim Finn, Chief Production Officer

Η ομάδα μου και εγώ προέρχομαι από την πλούσια σε παράδοση αυτοκινητοβιομηχανία και έχουμε σχεδιάσει και κατασκευάσει αυτοκίνητα για μερικές από τις πιο αποκλειστικές αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι αυτό που σχεδιάζουμε σήμερα τιμά αυτές τις ρίζες, επιτρέποντάς μας να προωθήσουμε ένα νέο όραμα της κινητικότητας

Thomas Fritz, Chief Engineer

Η αποστολή μας είναι να μεταμορφώσουμε την ανθρώπινη κινητικότητα - και ίσως τον πλανήτη μας - μέσα από έξυπνα EVs. Για να γίνει αυτό, δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια πορεία όπως κάθε άλλη εταιρεία EV. Στόχος μας είναι να είμαστε η εταιρεία που μοιράζεται ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις και παρέχει την τεχνογνωσία κατασκευής για να καταστήσει μια πραγματικότητα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιστεύουμε ότι όλοι κερδίζουν με την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας EV

John Zhang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter