Renault Mégane Evision - Το Μέλλον του Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Η Renault γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας με το Mégane eVision - ένα καινοτόμο αυτοκίνητο που δεν είναι μόνο οραματικό αλλά και φιλόδοξο. Προβάλλει τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, με βάση την ΕΝΤΕΛΩΣ νέα πλατφόρμα CMF-EV.

Το Mégane eVision αξιοποιεί στο έπακρο ότι μπορεί να προσφέρει η νέα πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από τη Συμμαχία. Αυτό το δυναμικό hatchback διαθέτει μία από τις λεπτότερες μπαταρίες στην αγορά και έναν νέο εξαιρετικά συμπαγή κινητήρα, προσφέροντας περισσότερη ευρυχωρία. Τα εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά του και η υπογραφή φωτισμού τονίζουν τη μοντέρνα εμφάνιση του αυτοκινήτου, το οποίο σπάει τους υπάρχοντες κώδικες των ηλεκτρικών οχημάτων σε ότι αφορά στη χρήση, στο μέγεθος και τον σχεδιασμό, καθώς και στην ενεργειακή απόδοση.

Αυτό το όχημα του αύριο θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, με το μοντέλο παραγωγής του αυτοκινήτου επίδειξης που θα παρουσιαστεί το 2021.

Το Mégane eVision συμβολίζει την επανεφεύρεση της βασικής αγοράς της Renault. Αντιπροσωπεύει το μέλλον της «συμπαγούς» κατηγορίας, στην οποία η εταιρεία είναι σταθερά προσηλωμένη. Το Mégane eVision συνεχίζει την ιστορία του Mégane, το κορυφαίο μοντέλο της μικρής κατηγορίας της Renault για 25 χρόνια, και το καθιερώνει σταθερά στον σύγχρονο κόσμο.

Αυτό το αυτοκίνητο επίδειξης ενσωματώνει το πρώτο βήμα σε μια σημαντική εξέλιξη που είναι ταυτόχρονα συναισθηματική (σχεδίαση), καινοτόμος (εσωτερικό) και τεχνολογική (ηλεκτρικό), η οποία έρχεται σε μια εποχή που οι ανάγκες των πελατών αλλάζουν επίσης. Με αυτό, η Renault συνεχίζει το ρόλο της ως καινοτόμου και δημιουργού αυτοκινήτων. Αυτό το επιτυγχάνει βελτιώνοντας περαιτέρω ό, τι ήταν πάντα η δύναμη του Mégane, αναφοράς στην κατηγορία του: οδηγική απόλαυση, άνεση και ηρεμία. Και προσθέτοντας σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, όπως το "αγαπημένο" σχέδιο, ένα νέο εσωτερικό μήκος και όλα τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.
Με αυτόν τον τρόπο, η Renault διεκδικεί τη συνέχεια με την ιστορία της και τις επιτυχίες που φέρει το όνομα Mégane. Προσφέρει το όραμά του για ένα μέλλον που είναι εφικτό και που θα είναι προσβάσιμο σε όλους.

«Χάρη στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της Συμμαχίας, την CMF-EV, παραβιάσαμε τους κανόνες μεγέθους, χρήσης, σχεδιασμού και ενεργειακής απόδοσης για να φανταστούμε το αυτοκίνητο επίδειξης Mégane eVision. Αξιοποιήσαμε πλήρως τη δυνατότητα της καθαρής ηλεκτρικής πλατφόρμας για να ανακαλύψουμε εκ νέου το κλασικό hatchback με έναν συναισθηματικό τρόπο. Με τη λεπτότερη μπαταρία στην αγορά, ένα συμπαγές αμάξωμα 4,21 μέτρων που προσφέρει την ευρυχωρία ενός οχήματος κατηγορίας C, το Mégane eVision είναι ένα αριστούργημα των κατασκευών! Πήραμε το 25χρονο best-seller μας και το μεταφέραμε στο μέλλον. Το Mégane eVision εφευρίσκει εκ νέου το Mégane και η Renault επανεφεύρει τη Renault. Αυτό είναι μόνο η αρχή; Μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων με καινοτομία πρόκειται να έρθει.» Luca De Meo, CEO, Groupe Renault.

Renault Mégane Evision 2

Νέα γκάμα και επερχόμενες υπηρεσίες

Το αυτοκίνητο επίδειξης Mégane eVision θα γεννήσει ένα όχημα διαθέσιμο μόνο με ηλεκτρικό κινητήρα. Δεν προορίζεται για μία μόνο ανάγκη ή χρήση. Αντίθετα, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας σειράς δυναμικών και ευπροσάρμοστων ηλεκτρικών οχημάτων της Renault που θα ανταποκρίνονται ολοένα και περισσότερο σε διαφορετικές χρήσεις και τρόπους ζωής. Σε μια εποχή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αυτή η μελλοντική σειρά που περιλαμβάνει τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες όσον αφορά τις μπαταρίες και τη φόρτιση έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει ένα συνεχώς διευρυνόμενο κοινό.

Αυτή η τελευταία γενιά οχημάτων θα διαθέτει προηγμένες συνδεδεμένες υπηρεσίες και θα αποτελεί μέρος μιας συνολικής βελτίωσης του ηλεκτρικού οικοσυστήματος για την υποστήριξη των χρηστών και των αναγκών τους, καθώς και της κοινωνίας στο σύνολό της, στην ενεργειακή μετάβαση.

Για παράδειγμα, θα παίξει ρόλο στην ανάπτυξη της έξυπνης φόρτισης για την υποστήριξη της σταθερότητας του ηλεκτρικού δικτύου και θα βοηθήσει τους χρήστες να μειώσουν το κόστος τους. Η συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου επιτρέπει την ενεργοποίηση της φόρτισης την κατάλληλη στιγμή για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του δικτύου και να προωθηθεί η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το V2G (όχημα σε δίκτυο) είναι μια άλλη τεχνολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία επιτρέπει σε κάθε παρκαρισμένο αυτοκίνητο που φορτίζεται να μεταφέρει μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας από την μπαταρία του στο δίκτυο.

Renault Mégane Evision 3

CMF-EV: μια αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Renault θα κατασκευαστούν με βάση τη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF-EV που σχεδιάστηκε από τις Renault-Nissan-Mitsubishi, καθιστώντας κάθε νέο μοντέλο ευκολότερο στην κατασκευή με αυξημένη και βελτιστοποιημένη ηλεκτρική απόδοση.

Η πλατφόρμα CMF-EV έχει πολλά πλεονεκτήματα που την ξεχωρίζουν από μια παραδοσιακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης ή για υβριδικά οχήματα. Για παράδειγμα, έχει ένα μικρότερο διαμέρισμα κινητήρα, καθώς οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι πιο συμπαγείς από τους αντίστοιχους πετρελαίου και βενζίνης. Το εκτεταμένο μεταξόνιο και οι τροχοί που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες του οχήματος προσφέρουν μεγαλύτερη ευρυχωρία και πιο αισθητικό σχεδιασμό.

Με πρωτοποριακές τεχνολογίες και ισχυρότερες μπαταρίες, η πλατφόρμα CMF-EV θα προσφέρει στους πελάτες του μέλλοντος αυξημένη αυτονομία οδήγησης και μειωμένο χρόνο φόρτισης. Το εξελιγμένο πλαίσιο και το χαμηλό κέντρο βάρους με την μπαταρία στο πάτωμα ενισχύουν επίσης την απόκριση και την οδηγική απόλαυση.

Αυτό το νέο ορόσημο στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας του Groupe Renault στα ηλεκτρικά οχήματα θα οδηγήσει σε νέες συνέργειες με τους συνεργάτες της Συμμαχίας και σε μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin