Η Quantron προσφέρει πλέον και ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα

Η γερμανική εταιρεία μετατροπών επαγγελματικών οχημάτων Quantron επεκτείνει την υπάρχουσα γκάμα της με το, εκ μετατροπής, ηλεκτροκίνητο πλέον Mercedes Econic ώστε να διαθέτει και ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα οχήματα.

Το ηλεκτροκίνητο πλέον Econic διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 350 kW, η μπαταρία του, τύπου ιόντων λιθίου, έχει χωρητικότητα 280 kWh, ενώ η αυτονομία του ανέρχεται σε περίπου 150 χιλιόμετρα - πάντα ανάλογα με το προφίλ της χρήσης του. Η υπερκατασκευή διαχείρισης απορριμμάτων λειτουργεί καθαρά ηλεκτρικά με ένα σύστημα χαμηλής τάσης 24 volt.

Ο χρόνος παράδοσης του ηλεκτροκίνητου Econic έχει αυξηθεί ελαφρώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της εφαρμογής των νέων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και ανέρχεται σε περίπου τέσσερις μήνες.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με την κινέζικη εταιρία CATL. Η κινέζικη εταιρία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο. Η Quantron θα είναι ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης μετά την πώληση για τις μπαταρίες της CATL που χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικά οχήματα και σε βιομηχανικές εφαρμογές στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια, η Quantron ως εισαγωγέας των προϊόντων της CATL, θα χρησιμοποιεί τις μπαταρίες του συνεργάτη της και στις μετασκευές της.

Η Quantron προσφέρει το ηλεκτρικό Econic με διάφορες επιλογές μακροχρόνιας ενοικίασης, αγοράς, χρηματοδότησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης. Η γερμανική εταιρία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους δήμους να μετατρέψουν τους στόλους τους γρήγορα και αποτελεσματικά σε ηλεκτροκίνητους είτε μέσω της μετατροπής των υπαρχόντων οχημάτων είτε ενεργώντας ως προμηθευτής ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και των μπαταριών της CATL.

quatron

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία ακόμη και η μετατροπή σε ηλεκτρικά αυτών των οχημάτων προϋποθέτει ότι τα οχήματα να ανήκουν στην κατηγορία Euro 6. Οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας προωθούνται σε χώρες – χωματερές, στις οποίες δυστυχώς ακόμη και σήμερα συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ στη χώρα μας εξακολουθεί να μην υπάρχει ακόμη έστω και μια γραμμή νομοθεσίας για τις μετατροπές των συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα. Το ίδιο ισχύει και για τους φορείς πιστοποίησης των μετατροπών αυτών, ώστε να είναι δυνατή η επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτόν τον κλάδο.

Είναι καιρός να σταματήσει η χώρα μας να συμπεριλαμβάνεται στις χώρες – χωματερές και οι μετατροπές των οχημάτων συμβατικής τεχνολογίας σε ηλεκτροκίνητα να ενταχτούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα, διατηρώντας θέσεις εργασίας, προστατεύοντας το περιβάλλον και μειώνοντας το έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών. Για να γίνουν όλα αυτά, η πρώτη αλλά και αναγκαία προϋπόθεση είναι η πολιτική βούληση.

Του Αργύρη Κοτσιλιέρη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin