Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Τι λένε τα στατιστικά στοιχεία;

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σας επιτρέπει να υποβάλετε αίτηση επιδότησης για την αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος και την αγορά ηλεκτρικού δίκυκλου, τρίκυκλου ή ποδήλατου.

Μπορείτε ακόμη να επιδοτηθείτε για την εγκατάσταση στην κύρια κατοικίας σας έξυπνου οικιακού φορτιστή ή την απόσυρση του παλιού σας οχήματος.

Την επιδότηση δικαιούνται:

  • φυσικά πρόσωπα
  • ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ
  • νομικά πρόσωπα
  • Οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται επιπλέον επιδότηση

Στατιστικά στοιχεία 2-μήνου

  • Συνολικά 540 Αιτήσεις
  • 501 Αιτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα Ι.Χ
  • 35 Αιτήσεις για επαγγελματικά φορτηγά
  • 4 Αιτήσεις για ταξί

Σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά το πρώτο 2-μηνο της εφαρμογής του, οι αιτήσεις για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων αντιπροσώπευσαν κίνηση στη σχετική αγορά συνολικής αξίας 39,02 εκατομμυρίων Ευρώ με αντίστοιχη απορρόφηση κονδυλίων του προγράμματος ύψους 6.67 εκατομμυρίων Ευρώ.

Οι αιτήσεις που αφορούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα Ι.Χ., επαγγελματικά φορτηγά και ταξί ανέρχονται σε 540.

Για σύγκριση ας σημειωθεί ότι όλες οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έγιναν την τελευταία τετραετία στη χώρα μας ήταν 522 αυτοκίνητα.

Από τις 540 αιτήσεις οι 501 αφορούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα Ι.Χ., οι 35 σε επαγγελματικά φορτηγά και οι 4 σε ταξί. Επίσης σημαντική επίπτωση του προγράμματος στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης είναι και το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στη χώρα μας έσπευσαν να προσφέρουν στην αγορά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, της Tesla μη εξαιρουμένης.

Τέλος υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την προμήθεια των ταχυφορτιστών του εθνικού δικτύου το οποίο φιλοδοξεί να εγκαταστήσει η εταιρεία καθυστερεί, πιθανώς λόγω υποβολής ενστάσεων από συμμετέχοντες σε αυτόν.

Σημαντική ενημέρωση

Οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί οριστικά και συμπεριλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση με Α.Π. ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/90961/697 / 22.9.2020 , έχουν την δυνατότητα νέας υποβολής. Ομοίως για τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν κατόπιν εξέτασης της ένστασης που υποβλήθηκε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin