Πιλοτική εφαρμογή ασύρματης φόρτισης σε κίνηση ηλεκτρικών οχημάτων στο Ισραήλ [video]

Πιλοτική εφαρμογή ασύρματης φόρτισης σε κίνηση ηλεκτρικών οχημάτων στο Ισραήλ

Η ElectReon Wireless ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ένα πιλοτικό έργο στο Ισραήλ που αφορά στη δυναμική ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων όλων των τύπων, συγκεκριμένα: Αρχικά, τα ηλεκτρικά λεωφορεία της εταιρίας Dan Bus Company, θα φορτίζονται ασύρματα σε ένα κατάλληλα προετοιμασμένο τμήμα δρόμου μήκους 600 μέτρων στο Τελ Αβίβ.

Η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί έχει συνολικό μήκος δύο χιλιόμετρα και οδηγεί από τον τερματικό σταθμό λεωφορείων στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ προς την οδό Klatzkin στο Ραμάτ Αβίβ. Σε αυτόν το δρόμο, περίπου 600 μέτρα της διαδρομής του είναι εξοπλισμένα με πηνία. Τα λεωφορεία θα υποστούν δοκιμές για δύο μήνες, και στη συνέχεια θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης.

Περαιτέρω τεχνικά δεδομένα σχετικά με την επαγωγική λύση φόρτισης στο Τελ Αβίβ δεν είναι διαθέσιμα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι ακόμη σαφές πόση ενέργεια θα απορροφούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια της κίνησης στη διαδρομή των 600 μέτρων δρόμου που είναι εξοπλισμένη με επαγωγικά πηνία.

Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η φόρτιση είναι αμφίδρομη ή όχι.

israil1

israil2

Η Electreon ισχυρίζεται ότι μπορεί να ηλεκτροδοτήσει όλους τους κύριους δρόμους του Τελ Αβίβ με κόστος 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας EnBW για να δοκιμάσει την τεχνολογία της στην πόλη της Καρλσρούης.

Για την ιστορία, πριν ένα χρόνο περίπου, η ισραηλινή εταιρεία ElectReon Wireless φόρτισε με επιτυχία ένα Renault Zoe επαγωγικά ενώ αυτό ήταν σε κίνηση. Αυτό επιτεύχθηκε σε ένα κομμάτι δρόμου μήκους 20 μέτρων, εξοπλισμένο με πηνία, στην παράκτια πόλη Beit Yanai στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η ElectReon επέτυχε μετάδοση ισχύος 8,5 kW με απόδοση μεγαλύτερη από 91%. Η εταιρεία τότε είχε ανακοινώσει ότι αναμένει σύντομα να μπορέσει να αυξήσει την ισχύ σε πάνω από 15 kW.

Η ισραηλινή εταιρεία τότε είχε επίσης δηλώσει ότι αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν βασικό ορόσημο ενόψει ενός μεγάλου έργου σύμπραξης του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που είχε προγραμματίσει στη Σουηδία.

Με την τεχνολογία της, που επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να φορτίζονται κατά την οδήγηση μέσω πηνίων που είναι ενσωματωμένα στο οδόστρωμα, η ElectReon έχει γίνει πλέον η πρωτοπόρα εταιρία καινοτομίας στον τομέα της δυναμικής (εν κινήσει του οχήματος) επαγωγικής φόρτισης. Τα πηνία είναι ενσωματωμένα μέσα στο δρόμο, οκτώ εκατοστά κάτω από την επιφάνεια, είναι αόρατα για τους χρήστες του δρόμου και ενεργοποιούνται μόνο όταν ένα όχημα κινείται πάνω τους.

Η λύση είναι συμβατή με όλους τους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, των φορτηγών και των επιβατηγών αυτοκινήτων, με τα τελευταία να είναι εφοδιασμένα με ένα πηνίο παραλαβής της ενέργειας μέγιστου βάρους 12 kg, ενώ τα βαρέα οχήματα μπορούν να έχουν μεγαλύτερες μονάδες υποδοχής της ενέργειας για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτισης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin