Η Ola Electric εξαγοράζει την Etergo, για να κυκλοφορήσει τη δική της σειρά ηλεκτρικών δίκυκλων φέτος

Η Ola Electric, η επιχείρηση EV που ξεκίνησε από τον γίγαντα Ola πέρυσι, απέκτησε μια startup ηλεκτρικών σκούτερ με έδρα το Άμστερνταμ, καθώς η Ινδική εταιρεία φαίνεται να παράγει και να λανσάρει τοπικά τη δική της σειρά δίτροχων μόλις αυτό το έτος.

Η Ινδική εταιρεία δήλωσε ότι εξαγόρασε την Etergo, μια ολλανδική εταιρεία που έχει κατασκευάσει ένα σκούτερ που χρησιμοποιεί εναλλασσόμενη μπαταρία υψηλής ενέργειας που παρέχει αυτονομία έως και 240 km (149 μίλια). Η κατασκευή, ο σχεδιασμός και η απόδοση του σκούτερ είναι τόσο εντυπωσιακά που ο κατασκευαστής του έχει χαρακτηριστεί «ο Tesla του κόσμου των σκούτερ» - από πολλούς.

Η Ola δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας, αλλά η Etergo εκτιμήθηκε περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησής της, δήλωσε στην TechCrunch ένα άτομο εξειδικευμένο με το θέμα. Η εξαετής startup είχε συγκεντρώσει 20,3 εκατομμύρια ευρώ από την αγορά πριν από την απόκτησή της, σύμφωνα με την Crunchbase.

ola electric etergo1

Η Ινδική εταιρεία, συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ότι σχεδιάζει να λανσάρει το ηλεκτρικό δίτροχο της στην Ινδία το επόμενο έτος, αν και η TechCrunch κατανοεί ότι η εταιρεία ελπίζει εσωτερικά να φτάσει το ορόσημο μέχρι το ίδιο το έτος.

«Αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει περαιτέρω τις ισχυρές δυνατότητες μηχανικής και σχεδιασμού της Ola Electric με την εκτεταμένη εμπειρία ανάπτυξης οχημάτων της ομάδας Etergo με κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων όπως η Tesla, η General Motors, η Ferrari, η Jaguar και η BMW.

Η ομάδα του Etergo θα συνεχίσει να εδρεύει από το Άμστερνταμ καθώς συμμετέχει στην Ola Electric », ανέφερε σε δήλωση.

Τα δίκυκλα με βενζίνη κυριαρχούν σήμερα στους δρόμους της Ινδίας, αλλά μια χούφτα καθιερωμένων παικτών και νέων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των Here Electric Vehicles και της Ather Energy, έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν και να παράγουν το ηλεκτρικό αντίστοιχο στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Για την Ola, η επιλογή κινητικότητας δύο τροχών που έχει αποδειχθεί πιο προσιτή σε δεκάδες εκατομμύρια Ινδούς υπήρξε εδώ και πολύ καιρό το επίκεντρο. Η εταιρεία με την υποστήριξη της SoftBank, η οποία ηγείται της αγοράς σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία κινητής App Annie, δήλωσε πέρυσι ότι η υπηρεσία δύο τροχών - Ola Bike - λειτούργησε σε 150 πόλεις και κωμοπόλεις της Ινδίας και σκόπευε να αναπτύξει αυτήν την επιχείρηση κατά τρεις φορές τον επόμενο χρόνο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin