Nimbee: Σε πιλοτική εφαρμογή η υπηρεσία φόρτισης EV με κινητούς σταθμούς στη Τσεχία από το καλοκαίρι

Η εταρία Nimble Energy προσφέρει λύσεις φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η τσεχική εταιρία, η οποία ειδικεύεται στους σταθμούς αποθήκευσης και φόρτισης ηλεκτρικής ενέργειας, δημιούργησε μια υπηρεσία κατ 'απαίτηση που ονομάζεται Nimbee για τους οδηγούς που επιδιώκουν να φορτίζουν το όχημα τους χωρίς να επισκεφτούν ένα σημείο φόρτισης.

Το μοντέλο Electricity-as-a-Service (EaaS), όπως το αποκαλεί η Nimble, προβλέπει ότι οι οδηγοί θα σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους κάπου και θα «καλούν» τους κινητούς σταθμούς φόρτισης στο σημείο που βρίσκονται μέσω μιας εφαρμογής κινητού. Η εταιρεία συγκρίνει τη διαδικασία κράτησης με την παραγγελία ενός αυτοκινήτου της Uber και ισχυρίζεται ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερο από δύο λεπτά για να φτάσει ο φορτιστής στο σημείο στάθμευσης του οχήματος. Αυτό ισχύει στη θεωρία όμως, μιας και δοκιμές θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Στην καρδιά του συστήματος ης Nimbee βρίσκεται μια μπαταρία ισχύος 40 kW που προσφέρει μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 42 kWh στα 900 Volt για φορτιστές CCS και CHAdeMO. Σύμφωνα με την Nimble, η διάταξη αυτή αρκεί για να επαναφορτιστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το VW e-Up ή το Tesla Model 3 σε μια ώρα.

Δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τιμές χρέωσης για αυτήν την υπηρεσία προς το παρόν η εταιρία αναφέρεται σε ένα «λογικό κόστος» και ότι η χρέωση θα είναι φθηνότερη τη νύχτα και ότι επίσης θα αλλάζει ανάλογα με το αν πρόκειται για προ-κράτηση ή ad-hoc παροχή της υπηρεσίας αυτής.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα συγκεκριμένο τρέιλερ με το οποίο ο χειριστής μπορεί να μεταφέρει το φορτιστή στο σημείο που του ζητείται και θα πρέπει να συνδέσει το βύσμα φόρτισης με τη χρήση ενός υδραυλικού βραχίονα.

nimbee

Για την Nimble, ο ιδρυτής της Jan Šamal τονίζει ότι η εταιρεία είναι πρωτίστως πάροχος υπηρεσιών και ότι είναι ανοιχτή σε τρίτους φορείς. Η εταιρεία ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ένας ενδιαφερόμενος συνεργάτης δεν θα χρειαστεί να επωμιστεί μόνο το υψηλό κόστος εισόδου στην παροχή υπηρεσιών φόρτισης, ενώ θα είναι «εύκολο να συμμετάσχει και να έχει τη δική του επιχείρηση φόρτισης κάτω από μία υπηρεσία».

Η εταιρία δεν έχει αναφέρει ακόμη συνεργάτες αλλά προσφέρει διαδικτυακές εγγραφές των ενδιαφερομένων. Η εταιρεία λέει επίσης ότι έχει λάβει βοήθεια από ελβετικούς ειδικούς της ηλεκτρικής κινητικότητας κατά την ανάπτυξη της λύσης και ότι η ομάδα της Nimble είναι μέρος του EIT της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Δεκέμβριο του 2020. Η Nimble Energy ιδρύθηκε το 2017.

Η Nimble θα πραγματοποιήσει ένα πιλοτικό έργο στην Πράγα στις αρχές του καλοκαιριού και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει την εφαρμογή της για κινητά με iOS και Android. Η εταιρεία εξετάζει επίσης να προσφέρει την λύση της σε πόλεις όπως είναι το Αμβούργο, η Κοπεγχάγη, το Μόναχο, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, που φιλοξενούν ήδη έναν αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πηγή: nimbee.me

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin