Το ηλεκτρικό τρίτροχο της Morgan: EV3

Ίσως να είναι το πιο «πράσινο» αυτοκίνητο προς πώληση

Θέλετε ένα βιώσιμο αυτοκίνητο; Το EV3 είναι η επιλογή σας!
Και για άλλη μια φορά φυσικά συμμετείχε στο Σαλόνι της Γενεύης 2018

Η συμβατική σοφία υπαγορεύει ότι εάν θέλετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, θα αγοράσετε ένα Tesla Model S ή ίσως ένα Toyota Prius. Θα μπορούσατε όμως να υποστηρίξετε ότι το νέο τρίτροχο μοντέλο της Morgan είναι ακόμη περισσότερο βιώσιμο από τα δύο προαναφερθέντα. Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι η ηλεκτρική εκδοχή του Βρετανικού τρίκυκλου θα μπορούσε να είναι το πιο βιώσιμο αυτοκίνητο στην σημερινή αγορά.

Η εταιρεία Morgan, ως κατασκευαστής μικρού αριθμού χειροποίητων αυτοκινήτων, είναι ήδη αρκετά φιλική προς το περιβάλλον, όμως η προσθήκη ενός οχήματος μηδενικών εκπομπών βοηθά ακόμη περισσότερο. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας κατασκευάζονται όλα με πλαίσια τα οποία φτιάχνονται μερικώς από τοπική ξυλεία και χρησιμοποιούν αλουμινένια τμήματα για το αμάξωμα – ή στην περίπτωση του EV3, συνθετικά ανθρακονήματα.

«Τα αυτοκίνητα Morgan είναι από τη φύση τους πολύ φιλικά προς το περιβάλλον», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρείας Jonathan Wells. «Δεν υπάρχει βαριά βιομηχανία, ενεργοβόρα μηχανήματα/ Τα πάντα κατασκευάζονται με το χέρι, όλα τα υλικά είναι τοπικά. Δεν υπάρχει όγκος διακίνησης παγκόσμια για μεγάλα τμήματα για την κατασκευή των αυτοκινήτων. Είναι πολύ ελαφριά και επίσης, όσοι έχουν ένα το κρατάνε».

«Περισσότερο από 90% των αυτοκινήτων Morgan βρίσκονται ακόμη στο δρόμο, για περισσότερα από 107 χρόνια. Έτσι, όταν λαμβάνει κανείς όλα αυτά υπόψη, συμπεραίνει ότι είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Και ένα ηλεκτρικό μοτέρ βοηθά ακόμη περισσότερο».

Αρκεί να αναφέρουμε ότι η διαδικασία παραγωγής είναι πολύ διαφορετική στη Morgan σε σχέση με την Toyota ή ακόμη και την Tesla. Όχι ότι αυτά τα αυτοκίνητα δεν ωφελούν το περιβάλλον, όμως η φύση της παραγωγικής διαδικασίας των Morgan είναι τόσο «πράσινη» όσο θα μπορούσε να είναι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Οπότε, εάν θέλετε το αυτοκίνητο της επιλογής σας να βοηθήσει τον πλανήτη, αυτό το κάμπριο, χειροποίητο τρίτροχο είναι πιθανότατα το αυτοκίνητο για εσάς. Όχι, το EV3 δεν είναι το ίδιο πρακτικό σε σύγκριση με, ας πούμε, σχεδόν οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο θα μπορούσατε να αγοράσετε, αλλά πόσο σημασία έχει αυτό όταν προσπαθείτε να σώσετε τον πλανήτη;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter