Το νέο Midibus της Karsan "φοράει" ηλεκτροκινητήρα TM4 και αναστροφέα από την Dana

Το TM4 Sumo MD αποτελείται από έναν κινητήρα άμεσης κίνησης μεταβλητής απροθυμίας με μόνιμο μαγνήτη υψηλής ισχύος και  ηλεκτρονικά ισχύος

Ο κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων Karsan έχει ενσωματώσει το ηλεκτρικό μοτέρ TM4 Sumo MD και αναστροφέα  της Dana στο εξηλεκτρικευμένο midibus της Karsan ATAK. Η εταιρεία αναπτύσσει βιώσιμα ηλεκτροκίνητα οχήματα από το 2015 και εισήγαγε το πρώτο πρωτότυπο ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο, το Karsan JEST, το 2016.

Το TM4 Sumo MD αποτελείται από υψηλής ροπής μόνιμου μαγνήτη μεταβλητής απροσδόκητης (PMVR) άμεσης μετάδοσης κίνησης μοτέρ και ηλεκτρονικά ισχύος αυτοκινήτου. Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες με τεχνολογία PMVR για εξωτερικούς ρότορες μπορούν να παράγουν κατά 45% περισσότερη ροπή και ταχύτητα λειτουργίας από τους προηγούμενους κινητήρες στην ίδια συμπαγή συσκευασία, μειώνοντας παράλληλα το κόστος.

Το PMVR λειτουργεί προσθέτοντας ειδικά σχεδιασμένα μαλακά μαγνητικά σύνθετα (SMCs- Soft magnetic composites) δίπλα στους μαγνήτες. Τα SMC παράγονται μέσω μιας νέας μεθόδου διαμόρφωσης και κατασκευής από την TM4. Τα SMC επίσης επιτρέπουν τη χρήση απλούστερων και μικρότερων μαγνητών, οι οποίοι είναι ευκολότεροι στην κατασκευή και που χρησιμοποιούν λιγότερες σπάνιες γαίες στη διαδικασία κατασκευής για να εξοικονομούν 25% μαγνητικό υλικό. Αυτή η νέα πλατφόρμα λεωφορείων είναι σε θέση να λειτουργεί με μια αυτονομία από 300 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Η Dana αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη του λογισμικού ελέγχου οχημάτων μέσω της προμήθειας υλικού και υπηρεσιών που σχετίζονται με την πλατφόρμα μονάδας ελέγχου οχημάτων TM4 Neuro 200 και το εργαλείο ανάπτυξης SynApps.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin