Δείτε τις τελευταίες διαθέσιμες λεπτομέρειες για την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki

Η Kawasaki συνεχίζει να κυκλοφορεί τα teasers της νέας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της χωρίς να δίνει πολλές πληροφορίες, στην πραγματικότητα τίποτα άλλο, εκτός από το γεγονός ότι προετοιμάζεται για την εποχή της ηλεκτροκίνησης χωρίς να κάνει θόρυβο.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Kawasaki, είναι η μοτοσυκλέτα που έλκει την περιέργεια της κοινότητας των εραστών της μοτοσυκλέτας, αλλά είναι και η λιγότερο συζητημένη λόγω της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με αυτήν.

Μια πρόσφατη ενημέρωση επιβεβαιώνει την παρουσία της όπισθεν σχέσης, η οποία ίσως είναι ενδιαφέρουσα και πρακτική κατά την απομάκρυνση της μοτοσυκλέτας από έναν στενό χώρο στάθμευσης.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Kawasaki θα διαθέτει μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο θα την ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της, και θα προσελκύσει τον μοτοσικλετιστή που ήδη έχει μια συμβατική μοτοσικλέτα και θέλει να έχει μια μοτοσυκλέτα νέας τεχνολογίας που θα του προσφέρει οδηγική εμπειρία παρόμοια με αυτήν που ήδη έχει και μια ισορροπία μεταξύ επιτάχυνσης και μέγιστης ταχύτητας. Η Kawasaki επιβεβαίωσε επίσης την εφαρμογή ενός συστήματος πέδησης με ανάκτηση ενέργειας και ότι η μοτοσυκλέτα είναι συμβατή με φόρτιση AC αλλά και με ταχεία φόρτιση DC.

Λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η κορυφαία μοτοσικλέτα της Kawasaki δεν θα εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον σαν κεντρικό θέμα στον ειδικό τύπο για την μοτοσυκλέτα, αλλά όταν φτάσει στη μαζική παραγωγή και διάθεση, σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή όλων, ως η πρώτη μοτοσικλέτα με μπαταρία από την Ιαπωνία.

 

kawasaki1

Η Kawasaki έχει κυκλοφορήσει βίντεο της νέας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας δείχνοντας ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο σε δράση και μερικές από τις καλύτερες λεπτομέρειες του. Αποτελώντας εξαίρεση στον κανόνα, η Kawasaki επέλεξε ένα μηχανικό κιβώτιο 4 ταχυτήτων αντί της μοναδικής σχέσης μετάδοσης που χρησιμοποιείται από σχεδόν όλους τους άλλους μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

kawasaki2

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki, που πιθανότατα θα φέρει την ονομασία EV Endeavour, είναι κατασκευασμένη πάνω σε ένα πλαίσιο παρόμοιο με αυτό των Ninja και ως προς το μέγεθος είναι συγκρίσιμη με το Ninja 650.

Η ανάρτηση φαίνεται να είναι ίδια με αυτήν που χρησιμοποιείται στη μεσαία μοτοσυκλέτα Ninja. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της μπαταρίας, η Kawasaki είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η ηλεκτρική μοτοσικλέτα θα έχει αυτονομία έως και 100 km με μία φόρτιση. Αυτό το νούμερο αναμένεται να βελτιωθεί όταν λανσαριστεί στην αγορά το προϊόν, καθώς τα 100 χλμ αυτονομίας δεν θα εντυπωσιάσουν κανέναν το 2021.

kawasaki3

Ενώ οι επίσημες λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει σχετικά με την ισχύ και την ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα, η Kawasaki έχει εξοπλίσει την ηλεκτρική της μοτοσικλέτα με σύστημα ταχείας φόρτισης CHAdeMO, αλλά η φόρτιση μπορεί να γίνει επίσης και σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση 100-240V.

Η Kawasaki δεν θα είναι η πρώτη εταιρία που θα εισέλθει στον τομέα των ηλεκτρικών δίτροχων μεταξύ των καθιερωμένων εμπορικών σημάτων, αλλά τώρα που η εξέλιξη στον τομέα αυτό έχει προχωρήσει για τα καλά, μπορούμε να περιμένουμε την παρουσίαση της μοτοσικλέτας σε λίγους μήνες.

Πηγή: Κανάλι της Kawasaki στο Youtube

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin