Η Jaguar και η BMW συνεργάζονται στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς

Η Jaguar Land Rover και η BMW θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ηλεκτρικών κινητήρων νέας γενιάς. Η εταιρική σχέση θα περιλαμβάνει κοινές επενδύσεις στην Ε & Α, τη μηχανική και τις προμήθειες.
Οι μηχανικοί από τις δύο εταιρείες θα καταβάλουν προσπάθειες για την ανάπτυξη της πέμπτης γενιάς της τεχνολογίας eDrive της BMW, η οποία περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτρονικά ισχύος σε ένα ενιαίο περίβλημα και δεν απαιτεί μέταλλα σπανίων γαιών.

Η εταιρική σχέση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι αποδοτικότερη από πλευράς κόστους, με το να μοιράζεται το κόστος προγραμματισμού ανάπτυξης και παραγωγής, καθώς και οικονομίες κλίμακας από κοινές αγορές, υποστηρίζοντας παράλληλα τη μετάβαση σε αυτόνομα, συνδεδεμένα, ηλεκτρικά και κοινόχρηστα οχήματα (ACES).

Ο Nick Rogers, Διευθυντής Μηχανικής της Jaguar Land Rover, δήλωσε: "Η μετάβαση στον ACES αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη τεχνολογική μετατόπιση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια γενιά. Ο ρυθμός αλλαγών και το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συγκεντρώνει πραγματική δυναμική και είναι απαραίτητο να εργαστούμε σε ολόκληρη τη βιομηχανία για να προωθήσουμε τις τεχνολογίες που απαιτούνται για να παραδώσει αυτό το συναρπαστικό μέλλον".

Ο κ. Klaus Fröhlich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, δήλωσε: "Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε απότομο μετασχηματισμό. Θεωρούμε τη συνεργασία ως κλειδί για την επιτυχία, επίσης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης".

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter