Παγκόσμια πρεμιέρα του ID.LIFE

Μια ματιά στο μέλλον της ηλεκτρική κινητικότητας

Η Volkswagen επιταχύνει και πάλι τη μετατροπή σε ηλεκτρική κινητικότητα με τη στρατηγική ACCELERATE, καθιστώντας τη βιώσιμη κινητικότητα προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους έως το 2025. Δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, η Volkswagen θα λανσάρει ένα αναγνωριστικό οικογενειακό μοντέλο ID. για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Θα κοστίσει περίπου 20.000 ευρώ. Το πρωτότυπο ID. LIFE, το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021 στο Μόναχο, δίνει μια εντύπωση για το πώς θα φαινόταν ένα όχημα αυτού του τύπου.

Το όραμα ενός πλήρως ηλεκτρικού μικρού αυτοκινήτου για το αστικό περιβάλλον επικεντρώνεται στους ανθρώπους και τις κοινές εμπειρίες. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο συνδυάζει βιωσιμότητα και ψηφιοποίηση με εξαιρετικά ευέλικτη χρήση: το ID. LIFE μπορεί να γίνει ένας μίνι κινηματογράφος ή ένα κέντρο παιχνιδιών, για παράδειγμα, ή απλά να χρησιμοποιηθεί για χαλάρωση στο ύπαιθρο.

Στην Volkswagen πιστεύουν ότι, ακόμη περισσότερο από σήμερα, το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα αφορά τον τρόπο ζωής και την προσωπική έκφραση. Ο πελάτης του αύριο δεν θα θέλει απλώς να φτάσει από το Α στο Β. θα ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο.

Αναλυμένος σχεδιασμός.

Ο σχεδιασμός του ID. LIFE είναι εντυπωσιακά σαφής, αναλυμένος και υψηλής ποιότητας. Καταργούνται διακοσμητικά στοιχεία και πρόσθετα μέρη, όπως κάθε περίπλοκο μείγμα υλικών. Η οριζόντια διαίρεση μεταξύ αμαξώματος, γυάλινων επιφανειών και οροφής συμβάλλει επίσης στην καθαρή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Μια εξατομικευμένη και αφαιρούμενη οροφή από ύφασμα θαλάμου αέρα προσδίδει μια αίσθηση υπαίθρου στο ID. LIFE, μειώνοντας παράλληλα το βάρος του οχήματος.

Ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους μπροστινούς τροχούς.

Το ID. LIFE βασίζεται σε μια μικρότερη παραλλαγή της αρθρωτής ηλεκτρικής μονάδας κίνησης της Volkswagen (MEB) που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα όχημα με βάση την πλατφόρμα MEB έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Με τον ηλεκτροκινητήρα 172 kW (234 PS), το ID. LIFE επιταχύνει από μηδέν στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία υψηλής τάσης 57 kWh επιτρέπει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων (WLTP).

ID LIFE 2

Το ID. LIFE αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο μοναδικά ευέλικτη είναι η πλατφόρμα MEB. Είναι κατάλληλη για οχήματα όλων των τύπων, από μικρά αυτοκίνητα έως φορτηγά, είναι η πιο κλιμακούμενη ηλεκτρική αρχιτεκτονική στη βιομηχανία. Η απόδοση, η ικανότητα φόρτισης και το εύρος θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με κάθε νέο μοντέλο και ενημέρωση λογισμικού.
Φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά.

Ο βιώσιμος χαρακτήρας του ID. LIFE αντικατοπτρίζεται ιδιαίτερα στην επιλογή υλικών και τελειωμάτων βαφής. Στο διάφανο βερνίκι για το αμάξωμα, τα τσιπς ξύλου χρησιμοποιούνται ως φυσικός χρωστικός παράγοντας μαζί με ένα σκληρυντικό βιολογικής βάσης. Το ύφασμα του θαλάμου αέρα για την οροφή και το μπροστινό κάλυμμα είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Στο εσωτερικό, το ξύλο στο ταμπλό και το περιβάλλον των πίσω καθισμάτων συνδυάζεται με το ArtVelours Eco για τις επιφάνειες των καθισμάτων και τις επενδύσεις των θυρών. Βιο-λάδι, φυσικό καουτσούκ και φλοιός ρυζιού είναι μερικά μόνο από τα υλικά που χρησιμεύουν ως βάση για τα ελαστικά σο ID. LIFE.

ID LIFE 1

Πολυλειτουργικό εσωτερικό.

Το ID. LIFE είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος για ψηφιακές εμπειρίες διαφόρων ειδών. Για παράδειγμα, μπορεί να μετατραπεί σε κινηματογράφο ή σαλόνι παιχνιδιών σε ελάχιστο χρόνο. Το όχημα διαθέτει κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών και προβολέα, καθώς και οθόνη προβολής που εκτείνεται από το ταμπλό όταν απαιτείται. Άλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο τροφοδοτικό 230 volt / 16 amp στο εσωτερικό. Ο σχεδιασμός των καθισμάτων, είναι εξαιρετικά ευέλικτος, σύμφωνα με την ιδέα του αυτοκινήτου ως συντρόφου για όλες τις καταστάσεις και τρόπους ζωής. Για παράδειγμα, ο πάγκος του μπροστινού καθίσματος μπορεί να διπλωθεί πλήρως, όπως και ο πάγκος του πίσω καθίσματος. Αυτό επιτρέπει μια ποικιλία διαφορετικών δυνατοτήτων, από καθίσματα κινηματογράφου, έως κρεβάτι μήκους περίπου δύο μέτρων, έως έκδοση φορτίου που μεγιστοποιεί τον όγκο των αποσκευών.

Πρωτοποριακή έννοια ψηφιακής λειτουργίας.

Οι κάμερες και η οθόνη αντικαθιστούν τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό καθρέφτη. Οι βασικές λειτουργίες οδήγησης ελέγχονται μέσω μιας οθόνης αφής στο εξαγωνικό τιμόνι με ανοιχτή κορυφή και ένα smartphone μπορεί να ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα. Προσωπικές συσκευές - είτε smartphone είτε tablet - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία του συστήματος πλοήγησης, για παράδειγμα. Μουσική, ταινίες και παιχνίδια που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή μπορούν να χρησιμοποιηθούν απρόσκοπτα στο ID. LIFE, με οπτικά στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη προβολής.

ID LIFE 4

Η στρατηγική ACCELERATE επιταχύνει τη διαδικασία μετασχηματισμού. Η επέκταση της οικογένειας ID. στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων είναι ένα άλλο βασικό βήμα προς την πλήρως ηλεκτροκίνητη κινητικότητα. Μέχρι το 2030, η Volkswagen στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο όλων των ηλεκτρικών μοντέλων στις συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη σε τουλάχιστον 70 % και στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα σε τουλάχιστον 50 %.

Πηγή: volkswagen-newsroom.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin