Ολοκληρωμένη πλαφόρμα Honda-e. Μηχανική για την απόδοση Εξαιρετικής Αστικής Οδήγησης

• Σασί βελτιστοποιημένο για την ευελιξία μικρών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς σε αστικά περιβάλλοντα
• Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Honda e έχει σχεδιαστεί για μέγιστη απόδοση και χρηστικότητα
• Αποτελεσματική τεχνολογία μπαταριών με γρήγορη δυνατότητα φόρτισης
• Το καθαρό, αεροδυναμικό στυλ εξασφαλίζει ότι το νέο EV ξεχωρίζει ως το απόλυτο αυτοκίνητο

Το νέο συμπαγές ηλεκτρικό όχημα Honda e, είναι το πρώτο Honda που θα κατασκευαστεί σε μια αποκλειστική πλατφόρμα EV, σχεδιασμένη από το μηδέν για να προσφέρει εξαιρετική δυναμική οδήγησης της Honda.

honda e2

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη σε χαμηλό επίπεδο κάτω από το δάπεδο και κεντρικά μέσα στο μεταξόνιο του αυτοκινήτου, παρέχοντας κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους για βέλτιστο χειρισμό και σταθερότητα. Η ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής ροπής παρέχεται μέσω των πίσω τροχών, επιτρέποντας την ακρίβεια της διεύθυνσης ακόμη και σε υψηλή επιτάχυνση.

Η πλατφόρμα προσφέρει συνδυασμό οδηγικής άνεσης και ευελιξίας. Η ανεξάρτητη ανάρτηση με τέσσερις τροχούς έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετική ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες, ομαλή οδήγηση και γρήγορο χειρισμό. Στοιχεία των εξαρτημάτων ανάρτησης είναι σφυρηλατημένο αλουμίνιο για τη μείωση της βάρους των επιδόσεων και της απόδοσης.

Σε συνδυασμό με  το συμπαγές μέγεθος και το μικρό πρόβολο, το Honda e προσφέρει την επόμενη γενιά μικρή ευελιξία αυτοκινήτου για να κάνει την οδήγηση στην πόλη ευχάριστες και στενές ελιγμούς σε αστικό περιβάλλον.

Για συνεχή ευκολία χρήσης και ευελιξία φόρτισης, η αξιόπιστη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας 35,5 kWh μπορεί να φορτιστεί είτε με φις AC τύπου 2 είτε με έναν γρήγορο φορτιστή CCS2 DC. Σε συνδυασμό με μια πλήρη γκάμα άνω των 200 χιλιομέτρων, η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης του προηγμένου συστήματος μετάδοσης κίνησης θα προσφέρει εξαιρετική χρηστικότητα για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της καθημερινής μετακίνησης, προσφέροντας φόρτιση 80% σε 30 λεπτά.

Σχεδιασμένο με γνώμονα την απλότητα και τη χρηστικότητα, η θύρα φόρτισης του Honda -e, ενσωματώνεται στο καπό, με το LED φωτισμό να είναι ορατός μέσα από ένα γυάλινο πλαίσιο για να φωτίσει τη θύρα του οδηγού και να επισημάνει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Η τοποθέτηση της θύρας φόρτισης επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ή από κάθε πλευρά. Οι ενδείξεις στις διπλές οθόνες αφής μέσα στο αυτοκίνητο παρουσιάζουν το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ ένα γραφικό σύστημα κίνησης καταγράφει την τρέχουσα ροή ισχύος και την κατάσταση αναγέννησης και επαναφόρτισης.

Η μπαταρία ψύχεται με νερό για να διατηρεί τη βέλτιστη θερμική κατάσταση, μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοση της μπαταρίας και την κατάσταση φόρτισης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το μέγεθος και το βάρος της ελαχιστοποιούνται, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η καμπίνα των επιβατών.

honda e1

honda e

Το νέο συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda αποτελεί βασικό κομμάτι της τελευταίας δέσμευσης ηλεκτροκίνησης της μάρκας να διαθέτει ηλεκτροκίνητη τεχνολογία στο 100% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της μέχρι το 2025.

Παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 (όπου είχαμε την ευκαρία να το φωτογραφήσουμε), θα κάνει το μαζικό του ντεμπούτο παραγωγής αργότερα φέτος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin