Η HELLA αναπτύσσει δύο νέα συστήματα μπαταριών για ήπια υβριδικά οχήματα

Η  εταιρεία τεχνολογίας φώτων και ηλεκτρονικών HELLA έχει αναπτύξει δύο νέα συστήματα μπαταριών για ήπια υβριδικά οχήματα. Τα δύο συστήματα, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας Διπλής Τάσης και το Πακέτο ισχύος PowerPack 48 Volt, επιτρέπουν εξοικονόμηση από πέντε έως έξι γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, σύμφωνα με την εταιρεία.

01 MicroHybrid ICE 2VBM Newest

Σχεδιασμένο για οχήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας Διπλής Τάσης επιτρέπει τη μετατροπή των οχημάτων με κινητήρες ΜΕΚ σε ήπια υβριδικά οχήματα. Το σύστημα συνδυάζει στοιχεία όπως μπαταρία 48 V, μπαταρία 12 V και μετατροπέα DC-DC και χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου, εξαλείφοντας την ανάγκη για μπαταρία μολύβδου-οξέος.

Το πακέτο ισχύος PowerPack 48 V είναι σχεδιασμένο για υψηλότερες κατηγορίες ισχύος και συνδυάζει μπαταρία 48 V και μετατροπέα DC-DC. Το σύστημα επιτρέπει τις υβριδικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης ενέργειας, κατά την οποία η ενέργεια ανακτάται από την πέδηση και το ρολάρισμα, στο οποίο ο κινητήρας ΜΕΚ είναι απενεργοποιημένος κατά την οδήγηση.

Ο Björn Twiehaus, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Διαχείρισης Κέντρου Προϊόντων της HELLA, δήλωσε ότι "O υβριδισμός με 48 V είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος επειδή απαιτεί ελάχιστη παρέμβαση στην αρχιτεκτονική του οχήματος, προσφέροντας παράλληλα αποτελεσματικές μεθόδους ανάκτησης ενέργειας και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση".

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin