Η Volvo θα πραγματοποιήσει δοκιμή πεδίου ασύρματης φόρτισης οχημάτων

Η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo ενσωματώνει και δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε ζωντανό περιβάλλον πόλης μαζί με επιλεγμένους συνεργάτες, αξιολογώντας τις δυνατότητές της για χρήση σε μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε μια περίοδο τριών ετών, ένας μικρός στόλος πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων Volvo XC40 Recharge θα χρησιμοποιείται ως ταξί από την Cabonline, τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στη Σκανδιναβική χώρα, και θα φορτίζουν ασύρματα σε σταθμούς στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η δοκιμή ασύρματης φόρτισης είναι ένα από τα πολλά έργα που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία Green City Zone του Γκέτεμποργκ, στην οποία καθορισμένες περιοχές εντός της πόλης χρησιμοποιούνται ως "ζωντανά σημεία δοκιμών" για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών.

«Η Ζώνη Πράσινης Πόλης του Γκέτεμποργκ μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε συναρπαστικές νέες τεχνολογίες σε πραγματικό περιβάλλον και να τις αξιολογήσουμε με την πάροδο του χρόνου για μια πιθανή μελλοντική ευρύτερη εισαγωγή», δήλωσε ο Mats Moberg, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Volvo Cars. «Η δοκιμή νέων τεχνολογιών φόρτισης μαζί με επιλεγμένους συνεργάτες είναι ένας καλός τρόπος αξιολόγησης εναλλακτικών επιλογών φόρτισης για τα μελλοντικά μας αυτοκίνητα».

Οι σταθμοί φόρτισης παρέχονται από την Momentum Dynamics, μια εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων ασύρματης ηλεκτρικής φόρτισης. Η φόρτιση ξεκινά αυτόματα όταν ένα συμβατό όχημα σταθμεύει πάνω από μια βάση (πλάκα) φόρτισης που είναι ενσωματωμένη στο δρόμο, επιτρέποντας στους οδηγούς να φορτίζουν άνετα χωρίς να βγαίνουν από το αυτοκίνητό τους. Ο σταθμός φόρτισης στέλνει ενέργεια μέσω της βάσης φόρτισης, η οποία παραλαμβάνεται από μια μονάδα δέκτη στο αυτοκίνητο, παρέχοντας φόρτιση με ρυθμό 40 kW, καθιστώντας τις ταχύτητες φόρτισης περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερες από έναν σταθερό φορτιστή AC 11 kW.

Άλλοι συνεργάτες που συμμετέχουν στο έργο ασύρματης φόρτισης περιλαμβάνουν τους Σουηδούς λιανοπωλητές Volvo Bil και Volvo Car Sörred, τη Σουηδική ενεργειακή εταιρεία Vattenfall και το δίκτυο φόρτισής της InCharge, την ενεργειακή εταιρεία πόλης Göteborg Energi και την Business Region Gothenburg, μια δημοτική υπηρεσία οικονομικής ανάπτυξης που ανήκει στον την πόλη του Γκέτεμποργκ.

Πηγή: www.automotivetestingtechnologyinternational.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin