Η LG θα πληρώσει στην GM έως και 1,9 δισεκατομμύρια $ για προμήθεια ελαττωματικών μπαταριών EV

Η LG θα πληρώσει στην GM έως και 1,9 δισεκατομμύρια $ για προμήθεια ελαττωματικών μπαταριών EV

Ο Όμιλος LG, θα αποζημιώσει την General Motors με έως και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το κόστος της μαζικής ανάκλησης από την αυτοκινητοβιομηχανία των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων Chevy Bolt που περιέχουν μπαταρίες LG.

  • Προφανώς, η LG παρείχε ελαττωματικές μονάδες μπαταρίας στη GM για χρήση στα Bolt, με σημαντικό κίνδυνο πυρκαγιάς, αναγκάζοντας έτσι την GM να οργανώσει μια ολική ανάκληση, κοστίζοντας φυσικά στην αμερικανική εταιρία ένα σημαντικό ποσό.
  • Λόγω της βλάβης που εντοπίστηκε στις μπαταρίες της LG, η κορεατική εταιρεία διαπραγματεύτηκε με την GM και συμφώνησε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της ολικής ανάκληση. Ενώ το τελικό κόστος ανάκλησης δεν έχει καθοριστεί, η GM δήλωσε ότι θα αντισταθμίσει 1,9 δισ. Δολάρια από τα 2 δισ. Δολάρια σε χρεώσεις που σχετίζονται με την ανάκληση στην επόμενη τριμηνιαία έκθεσή της, υπονοώντας ότι η LG θα μπορούσε να πληρώσει μέχρι αυτό το ποσό.
  • Ξεχωριστά, δύο εταιρείες του ομίλου, η LG Energy Solution και η LG Electronics, έχουν κλείσει συνολικά 1,1 τρισεκατομμύρια γουόν Κορέας (1,2 δισ. δολάρια) σε κόστος για τις ανακλήσεις. Μέχρι τον Αύγουστο, η αβεβαιότητα σχετικά με το κόστος ανάκλησης είχε καθυστερήσει τη διαδικασία δημόσιας εισαγωγής για την LG Energy, αλλά η διαδικασία έχει αποκατασταθεί, είπε η LG.
  • Με τον διακανονισμό, η GM και η LG Chem παραμένουν σε φιλικούς όρους και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται. Αυτό το μήνα, η LG συνέχισε την παραγωγή νέων μονάδων μπαταρίας για να αντικαταστήσει τις ελαττωματικές μονάδες στα ανακληθέντα Chevy Bolt.

Η GM επιβεβαίωσε ότι 13 αυτοκίνητα Chevy Bolt πήραν φωτιά λόγω βλαβών στις μπαταρίες, αλλά δεν καταγράφηκαν θάνατοι. Ανακάλεσε πάνω από 140.000 μονάδες για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες και έχει ξεκινήσει τις εργασίες αντικατάστασης.

Το Chevy Bolt είναι ένα από τα 5 κορυφαία σε πωλήσεις EV στις ΗΠΑ. Από την κυκλοφορία του το 2017, ήταν το μέσο για τη μετάβαση της GM προς την ηλεκτροκίνηση.


Πηγή : LG To Pay GM Up To $1.9B For Supplying Faulty EV Batteries (thetechee.com)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin