Η Ford ανακοίνωσε 15 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα για την Κίνα

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν τα προγράμματα EV τους σε υψηλές ταχύτητες, ανακοινώνοντας μαζικές επενδύσεις και πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευαστούν στο εγγύς μέλλον ... στην Κίνα. Ο ασιατικός γίγαντας έχει την πιο επιθετική στρατηγική ηλεκτροκίνησης οποιωνδήποτε μεγάλων οχημάτων σε χώρες με εκπομπές ρύπων πρέπει να αποτελεί το 10% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων το 2019 και το 12% το 2020.

Η Daimler, η Toyota, η Renault-Nissan, η GM, η BMW και η VW έχουν πρόσφατα ανακοινώσει κοινοπραξίες για την παραγωγή EVs στην Κίνα, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα πωλούνται στις μητρικές χώρες των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ford el ch 03

Η τελευταία που έμελλε να ανακοινώσει μια μεγάλη κινεζική ηλεκτροκίνηση είναι η Ford, η οποία αναφέρει ότι θα λανσάρει 15 νέα "ηλεκτροκίνητα" οχήματα (μαζί με 35 νέα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα) στην Κίνα με τα σήματα Ford και Lincoln έως το 2025. Αυτό είναι ένα συν στην γκάμα των προσιτών EVs από τη νέα κοινοπραξία Zotye-Ford που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η Ford ανακοίνωσε ήδη ένα νέο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2019 και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος Μπιλ Φορντ και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Jim Hackett ήταν στην Κίνα για να κάνουν την ανακοίνωση. "Η Κίνα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, είναι επίσης στην καρδιά του ηλεκτρικού οχήματος και της ανάπτυξης SUV και της μελλοντικής κινητικότητας", δήλωσε ο Bill Ford. "Η πρόοδος που επιτύχαμε στην Κίνα είναι μόνο η αρχή".

ford el ch 02

"Από πολυτελείς Lincolns, αυτοκίνητα Ford και SUV, σε ολοκαίνουργια μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων, θα συναντήσουμε την αυξανόμενη επιθυμία και ανάγκη στην Κίνα για σπουδαία καινούρια ενεργειακά οχήματα", δήλωσε ο CEO της Ford China Jason Luo. "Καθένα από αυτά θα είναι ασφαλές, αποτελεσματικό, διασκεδαστικό να οδηγείται και να υποστηρίζεται από ένα οικοσύστημα που καθιστά εύκολη τη φόρτιση, την κοινή χρήση και την εξυπηρέτηση".

Η πίεση της κίνας τελικά δεν άφησε κανένα μεγάλο παίκτη αδιάφορο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter