Τι κάνει η λειτουργία ECO σε συμβατικά και Υβριδικά-Ηλεκτρικά οχήματα; [Video]

Η λειτουργία ECO κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα όταν είναι ενεργοποιημένη. Παρακάτω είναι η εξήγηση για το τι κάνει η λειτουργία ECO.

  • Μειώνει την ευαισθησία στο πεντάλ γκαζιού
  • Σβήνει αυτόματα τον κινητήρα του αυτοκινήτου
  • Αλλάζει νωρίτερα ταχύτητες στο κιβώτιο ταχυτήτων
  • Ρυθμίζει αυτόματα το AC του αυτοκινήτου
  • Μειώνει τη φωτεινότητα των φώτων
  • Υποβοηθά την Οδήγηση ώστε να είναι φιλική προς το Περιβάλλον.

1. Μειώνει την ευαισθησία στο πεντάλ γκαζιού

eco mode1

Η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου διορθώνει την υπερβολική επιτάχυνση του οδηγού.

Όταν ο οδηγός εφαρμόσει μια απότομη επιτάχυνση στο πεντάλ γκαζιού, διορθώνει μια ήπια επιτάχυνση και ανοίγει αργά το γκάζι για να βελτιώσει την απόδοση καυσίμου.

2. Σβήνει αυτόματα τον κινητήρα του αυτοκινήτου

eco mode2

Η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου απενεργοποιεί αυτόματα το κινητήρα του αυτοκινήτου όταν σταματήσει, ειδικά σε διασταυρώσεις δρόμου για εξοικονόμηση καυσίμου, και επανεκκινεί το αυτοκίνητο μόλις πατηθεί ο συμπλέκτης σε αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Στα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου ανοίγει την πεταλούδα του γκαζιού λιγότερο από τις κανονικές συνθήκες, μειώνοντας το μίγμα αέρα-καυσίμου στον κύλινδρο του κινητήρα.

3. Αλλάζει νωρίτερα ταχύτητες στο κιβώτιο ταχυτήτων

eco mode3

Η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου εκτελεί επίσης την αλλαγή της μετάδοσης κίνησης νωρίτερα σε χαμηλότερες στροφές από ό, τι θα συνέβαινε στην κανονική οδήγηση.

Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου αλλάζει τις σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων σε υψηλότερη ταχύτητα στις χαμηλότερες στροφές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μειώνει τις στροφές του κινητήρα (επιταχύνει αργά) και βελτιώνει τα χιλιόμετρα καυσίμου μη φτάνοντας σε υψηλές RPM  (στροφές ανά λεπτό) όπου καταναλώνεται περισσότερο καύσιμο.

4. Ρυθμίζει αυτόματα το AC του αυτοκινήτου

eco mode4

Όπως γνωρίζετε ότι ο συμπιεστής AC του αυτοκινήτου είναι ένας τεράστιος καταναλωτής ενέργειας. Ίσως το πιο ενεργοβόρο εξάρτημα ακόμη και σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Στη λειτουργία ECO, το AC του αυτοκινήτου ρυθμίζεται και κλείνει αυτόματα για εξοικονόμηση ενέργειας, κάτι που ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο για να κρυώσει το αυτοκίνητο σε λειτουργία ECO.

Έτσι, εάν θέλετε να δροσίσετε το αυτοκίνητο όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου, κατεβάστε όλα τα παράθυρα.

5. Μειώνει τη φωτεινότητα των φώτων

eco mode5

Σε ορισμένα αυτοκίνητα, η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου μειώνει επίσης τη φωτεινότητα των προβολέων και των εσωτερικών φώτων για να μειώσει τον φορτίο εργασίας του εναλλάκτη για εξοικονόμηση ενέργειας, γεγονός που τελικά βάζει έξτρα φορτίο στον κινητήρα.

6. Υποβοηθά την Οδήγηση ώστε να είναι φιλική προς το Περιβάλλον

eco mode6

Η λειτουργία ECO του αυτοκινήτου επηρεάζει με κάποιο τρόπο το περιβάλλον παράγοντας λιγότερες εκπομπές ρύπων.

Δείτε το σχετικό Video

Πηγή Mitsubishi

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin