Το Dacia ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης επιβεβαίωσε το λανσάρισμά του μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Η Renault επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ξεκινήσει το λανσάρισμα του ηλεκτρικού πόλης, πιθανώς με βάση το City K-ZE, σε παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων

Η Renault επιβεβαίωσε επισήμως ότι ένα "αστικό αυτοκίνητο πόλης" της Dacia - που αποτελεί την έκδοση της κινεζικής αγοράς Renault City K-ZE - είναι στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προϊόντων για το 2021-2022.

Ουσιαστικά αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Το μοντέλο θα ξεκινήσει μετά Twingo ZE (Όχι-για-uk) και πριν από το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με πλατφόρμα CMF της Renault.

Δεν είναι πλήρως σαφές αν το ηλεκτρικό Dacia θα προορίζεται για πώληση ως δεξιοτίμονο αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Autocar αποκάλυψε πέρυσι ότι ο προϋπολογισμός City K-ZE πρόκειται να αναβαθμιστεί ώστε η Ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινήσει τη μελλοντική πρωτοβουλία κοινής κινητικότητας του ομίλου.

Το K-ZE είναι ένα μικρό μοντέλο crossover τύπου A, το οποίο κοστίζει από  6900 £ στην Κίνα για να προσελκύσει νέους αγοραστές. Η Ευρωπαϊκή έκδοση είναι πιθανό να έχει αναβαθμίσεις εξοπλισμού ασφαλείας και ενδεχομένως μια μικρή βελτίωση στην επίσημη σειρά NEDC των 155 μιλίων.

dacia hlektriko autokinhto1

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin