Η Buick "ανασταίνει" το όνομα Electra για το τελευταίο της πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Συνεχίζοντας την επένδυσή της σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Buick παρουσίασε το τελευταίο της πρωτότυπο EV: ένα crossover που φέρει το εμβληματικό όνομα Electra της εταιρείας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ένα μοντέλο μεταξύ του 1959 και του 1990.

Σχεδιασμένο από ένα στούντιο στη Σαγκάη, η Buick λέει ότι το νέο Electra είναι εμπνευσμένο από διαστημικές κάψουλες, που διαθέτουν γυάλινη καμπίνα τύπου λοβού, γλυπτές επιφάνειες αμαξώματος και φώτα LED με εφέ 3D στην μπροστινή περιοχή. Οι πόρτες τύπου πεταλούδας χρησιμεύουν για την επέκταση της φουτουριστικής αισθητικής, ενώ το εσωτερικό παραμένει συνεκτικό με ένα ορθογώνιο τιμόνι και μια ευρεία καμπύλη οθόνη που λειτουργεί τόσο ως ταμπλό όσο και ως κονσόλα. Ενώ το EV είναι απλώς ένα πρωτότυπο, η μάρκα λέει επίσης ότι χρησιμοποίησε μια συγκεκριμένη γλώσσα σχεδιασμού που ονομάζει «Potential Energy», η οποία θα υιοθετηθεί επίσης στα περισσότερα EV παραγωγής που θα κυκλοφορήσουν εντός αυτής της νέας δεκαετίας.

Όσον αφορά την απόδοσή του, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί σύστημα κίνησης δύο κινητήρων ικανό να ωθήσει 583 ίππους και στους τέσσερις τροχούς, γεγονός που μεταφράζεται σε επιτάχυνση 0-60 mph μόλις σε 4,3 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία μπαταριών Ultium της GM, το Electra διαθέτει επίσης αυτονομία 410 μιλίων ανά φόρτιση.

Δεν υπάρχει ένδειξη για το τι θα μπορούσε να ενημερώσει ή να εμπνεύσει το πρωτότυπο Electra, αλλά γνωρίζουμε ότι η Buick σκοπεύει να κυκλοφορήσει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα πριν από το 2030, οπότε οι λάτρεις θα πρέπει σίγουρα να περιμένουν περισσότερα νέα.

Αλλού στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι Virgil Abloh και Mercedes-Benz έχουν συγκεντρώσει 160.000 δολάρια ΗΠΑ μέσω δημοπρασίας για τη ρεπλίκα του Project Geländewagen.

buick electra 1

buick electra 3

buick electra 4

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin