BMW i Hydrogen NEXT [video]

Επόμενο το Υδρογόνο (Η2);

Μετά την παρουσίαση του BMW i Hydrogen NEXT στην έκθεση IAA Cars 2019, το BMW Group επιδεικνύει την ικανότητά του να συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων οχημάτων του με την ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου με υδρογόνο.

Ως ένα από τα πρωτοποριακά στοιχεία στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, το BMW Group εφοδιάζεται για τις χιλιάδες απαιτήσεις της μελλοντικής κινητικότητας, όπως φαίνεται από το όχημα ανάπτυξης κυψελών καυσίμου BMW i Hydrogen NEXT. Το BMW Group εργάζεται με την υπόθεση ότι, στο μέλλον, θα υπάρχουν διάφοροι εναλλακτικοί τύποι συστημάτων οδήγησης, καθώς δεν υπάρχει καμία λύση που να καλύπτει το πλήρες φάσμα των αναγκών κινητικότητας των πελατών παγκοσμίως. Τα οχήματα υδρογόνου αντιπροσωπεύουν μια σημαντική εναλλακτική λύση και προσθήκη στα συστήματα καθαρής ηλεκτροκίνησης με μπαταρία. Αυτή η πλούσια ποικιλία τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης - των οποίων τα υβριδικά plug-in είναι ένα άλλο παράδειγμα - υπογραμμίζει τη δέσμευση του BMW Group να επιτύχει κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ως μέρος μιας καλά μελετημένης στρατηγικής.

Το 2022, το BMW Group σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά συστημάτων ηλεκτρικής κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου σε ένα όχημα μικρής σειράς με βάση την τρέχουσα BMW X5.

Το BMW i Hydrogen NEXT παρέχει μια πρώτη ματιά σε αυτό που διαθέτει αυτό το μοντέλο. Το BMW Group θα αρχίσει να προσφέρει οχήματα κυψελών καυσίμου για τους πελάτες το 2025 το νωρίτερο, αλλά ο συγχρονισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις της αγοράς και τις γενικές συνθήκες.

Σχεδιασμός του BMW i Hydrogen NEXT

Το BMW i Hydrogen NEXT αποδεικνύει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί αποτελεσματικά σε ένα δυναμικό όχημα όπως η BMW X5. Ελαφρές τροποποιήσεις στο σχεδιασμό του οχήματος το καθιστούν σκόπιμα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο BMW i. Η BMW υποστηρίζει την καινοτομία και λειτουργεί ως εφαλτήριο για όλες τις νέες τεχνολογίες στο BMW Group.

Στο μπροστινό μέρος, οι τροποποιήσεις είναι πιο εμφανείς στο διακριτικό μοτίβο BMW i Blue στο καπό. Αυτό το μοτίβο επανεμφανίζεται σε τρισδιάστατη μορφή στους αεραγωγούς. Το σχήμα και το χρώμα του μοτίβου σχηματίζουν μια δυναμική ροή στο μπροστινό άκρο και τις πλευρές του ορυκτού σώματος. Οι λεπτομέρειες στους τροχούς ελαφρού κράματος παρέχουν περαιτέρω επιβεβαίωση των γονιδίων των μοντέλων BMW i. Η πρωτοποριακή φύση του οχήματος ανάπτυξης ακτινοβολεί και στο πίσω μέρος, χάρη στα στοιχεία διάχυσης BMW i Blue. Η ατελής σχεδίασή τους χωρίς σωλήνες εξάτμισης τονίζει σαφώς ότι το σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου παράγει μηδενικές τοπικές εκπομπές.

Σημαντικό δυναμικό και με σημαντικό όφελος πελατών

Τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου που κινούνται με υδρογόνο (FCEV) είναι σε θέση να προσφέρουν απεριόριστη κινητικότητα μηδενικών εκπομπών με παρόμοια χαρακτηριστικά χρήσης με τα συμβατικά οχήματα: Χρόνοι ανεφοδιασμού κάτω από τέσσερα λεπτά, μεγάλη απόσταση, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά την άνεση, την καταλληλότητα για ρυμούλκηση και πολύ μικρή εξάρτηση από τις κλιματολογικές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες απολαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος λειτουργίας το καλοκαίρι και το χειμώνα. Για να γίνουν όλα αυτά δυνατά, απαιτείται υποδομή υδρογόνου που να ταιριάζει στην εργασία. Στις περισσότερες χώρες, αυτές οι υποδομές εφοδιασμού βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Αναπτυξιακή συνεργασία με την Toyota

Το BMW Group έχει ήδη δείξει την καταλληλότητα της τεχνολογίας για καθημερινή χρήση. Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation ένωσαν δυνάμεις το 2013 για να αναπτύξουν από κοινού ένα σύστημα κίνησης χρησιμοποιώντας τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Από το καλοκαίρι του 2015, η ερευνητική πτέρυγα του BMW Group δοκιμάζει έναν μικρό στόλο οχημάτων κυψελών καυσίμου BMW 5 Series GT που τροφοδοτούνται από ένα από κοινού αναπτυγμένο σύστημα κίνησης με μια στοίβα κυψελών καυσίμου Toyota.

Το 2016, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη προϊόντων. Έκτοτε συνεργάζονται σε μελλοντικές γενιές συστημάτων κίνησης κυψελών καυσίμου και σε κλιμακωτά, αρθρωτά εξαρτήματα για οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η συμμαχία με την Toyota Motor Corporation δείχνει πώς το BMW Group έχει εντείνει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη εναλλακτικών τεχνολογιών κίνησης για οδήγηση χωρίς εκπομπές. Οι δύο εταίροι έχουν μεγάλη πίστη στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να την αναπτύξουν περαιτέρω καθώς η αγορά υποδομών και μαζών αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιανουάριο του 2017, το BMW Group και η Toyota συνεργάστηκαν με έντεκα κορυφαίες εταιρείες ενέργειας, μεταφορών και βιομηχανίας για να ξεκινήσουν μια παγκόσμια πρωτοβουλία γνωστή ως Συμβούλιο Υδρογόνου. Στόχος του είναι να διαμορφώσει ένα ενιαίο όραμα και να προωθήσει τη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία μιας ενεργειακής επανάστασης με υδρογόνο. Από τον Ιούνιο του 2019, το Συμβούλιο Υδρογόνου έχει αυξηθεί σε 60 εταιρείες μέλη.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin