Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θέλουν να απαλλαγούν από τα ηλεκτρικά σκούτερ

Μπλοκάρουν πεζοδρόμια, ενοχλούν πεζούς και προκαλούν ατυχήματα. Οι Γερμανοί δεν έχουν βρει ακόμη τη συνήθη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ. Αυτό φαίνεται επίσης από μια αντιπροσωπευτική έρευνα.

Μερικές φορές καταλήγουν στο Main στη Φρανκφούρτη, στο Αμβούργο στον Elbe ή στον Alster και σε πολλές άλλες πόλεις μπλοκάρουν πεζόδρομους ή επιχειρηματικές εισόδους. Μέχρι στιγμής, τα ηλεκτρικά σκούτερ δεν έχουν κάνει καλή εντύπωση στα γερμανικά κέντρα πόλεων. Αυτό φαίνεται επίσης σε μια τρέχουσα έρευνα ότι ένα χρόνο μετά την είσοδό τους, σχεδόν κάθε δεύτερο πολίτη στη Γερμανία θα ήθελε να τα απαγορεύσει ξανά από την κυκλοφορία.

Σε μια αντιπροσωπευτική έρευνα που ανέθεσε το Tüv Rheinland, το 47,4% των ερωτηθέντων ήταν υπέρ της ανάκλησης των ηλεκτρικών σκούτερ από το δρόμο. Για την αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, το Ινστιτούτο Civey ερεύνησε περισσότερους από 2.500 πολίτες. Περίπου οι μισοί από αυτούς βρίσκουν τον σύντροφο "ενοχλητικό", και μόλις το 40% των ερωτηθέντων "τα αποδέχονται".

Τα ηλεκτρονικά σκούτερ επιτρέπονται μόνο ως μικρά ηλεκτρικά οχήματα στη Γερμανία από το περασμένο καλοκαίρι. Από τότε, αρκετοί πάροχοι προσφέρουν ενοικίαση σκούτερ σε μεγάλες γερμανικές πόλεις.

Ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες, τα σκούτερ προκάλεσαν πολλά προβλήματα επειδή οι οδηγοί ήταν μεθυσμένοι, υπέπεσαν σε ατυχήματα ή σταθμεύουν τα σκούτερ στα πεζοδρόμια.

Συχνά παρενόχλησαν επίσης τους πεζούς, ή υπήρξαν συγκρούσεις. Απαγορεύονται λοιπόν στην πόλη της Φρανκφούρτης, για παράδειγμα στις όχθες του Μάιν. Μέχρι στιγμής, κανένα από αυτά τα συμβάντα δεν οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αμφιλεγόμενη αυτή αγορά. Αντιθέτως: Από την κύρια μητρόπολη, ένας πάροχος θέλει ακόμη και να κατακτήσει ολόκληρη την ήπειρο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin