Φορτηγό Nikola One. Ηλεκτρικό με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου [video]

“Η Nikola θα κατασκευάσει ένα παγκοσμίου επιπέδου εργοστάσιο παραγωγής το οποίο θα προσφέρει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας”, δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Trevor Milton.

Απόδοση των Ηλεκτροκινητήρων  στο 95%

Οι προσαρμοσμένοι ηλεκτροκινητήρες του Νικόλα One™ λειτουργούν σε 95% απόδοση, τόσο όταν πρόκειται για ανηφόρες ανεβαίνουν πιο γρήγορα και εξοικονομούν χρήματα.

nikola1
 
Ενώ τα άλλα φορτηγά χάνουν ενέργεια και καταπονούν τα φρένα τους, το Nikola One™ ανακτά την ενέργεια που θα χανόταν και κάνει εξοικονόμηση στα φρένα του, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του θορύβου και του κόστους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ

Ενώ οι πετρελαιοκινητήρες χρειάζονται υψηλές στροφές για να φτάσουν στη μέγιστη ροπή, οι ηλεκτροκινητήρες του Nikola One™ φτάνουν στη μέγιστη ροπή σχεδόν αμέσως. Η στιγμαία διαθέσιμη ροπή σε όλους τους τροχούς δίνει στο Nikola One™ τη δυνατότητα να επιταχύνει σχεδόν 2x γρηγορότερα από ένα πετρελαιοκίνητο τράκτορα.

nikola6
 
Το Nikola One διαθέτει ηλεκτρική μονάδα κίνησης που τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου, καθώς και από κυψέλες υδρογόνου καυσίμου. Διαθέτει αυτονομία 800-1,200 μίλια, και αποδίδει πάνω από 1,000 ίππους και 2,000 ΝΜ ροπής, σχεδόν τα διπλάσια από οποιοδήποτε φορτηγό κυκλοφορεί στον δρόμο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία Nikola προσφέρει ένα πρόγραμμα μίσθωσης το οποίο περιλαμβάνει απεριόριστο υδρογόνο καύσιμο, εγγύηση και προγραμματισμένη συντήρηση διάρκειας 72 μηνών. Η εταιρεία λέει πως έχει ήδη δεχτεί κρατήσεις που αντιστοιχούν σε αξία παραγγελιών ύψους 3 δις δολαρίων. 

nikola5

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης σχέδια για δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

“Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιτέλους επιδεικνύουμε για πρώτη φορά το Nikola One στο ευρύ κοινό”, δήλωσε ο Milton.  “Υπάρχουν πολλοί που αναρωτιόντουσαν αν θα τα καταφέρναμε, όμως σήμερα δείχνουμε περήφανα το πιο προηγμένο φορτηγό που έχει κατασκευαστεί ποτέ”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για μια συστοιχία μπαταριών 107 kWh για το ηλεκτρικό UTV, το Nikola Zero.  “Οι μηχανικοί μπαταριών μας έχουν κάνει σημαντικές προόδους στην αποθήκευση και την ψύξη, και πιστεύουμε ότι οι δικές μας συστοιχίες μπαταριών έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και μικρότερο βάρος από οποιαδήποτε άλλη συστοιχία σε αυτοκίνητο παραγωγής ανά kWh. Αυτή η νέα συστοιχία μπαταριών θα δώσει στο UTV μας περισσότερα από 300 μίλια αυτονομίας με μια μόνο φόρτιση”.

nikola3

  1. Συγκρότημα μπροστινού ψυγείου
  2. Μοτέρ Nikola™ Κιβώτιο ταχυτήτων Nikola™ Motor / Διευθυντήριος μπροστινός άξονας
  3. Ηλεκτρονικά ισχύος
  4. Σύστημα Μπαταρίας Nikola™
  5. Αεροφυλάκια
  6. Κυψέλες καυσίμου
  7. Σύστημα τροφοδοσίας υδρογόνου
  8. Πίσω μοτέρ και κέλυφος κιβωτίου ταχυτήτων και ανεξάρτητη ανάρτηση
  9. Βάση επικαθήμενου

Ένα αναμονή και όλων των υπόλοιπων εξελίξεων αφού έχουμε ξανά αναφερθεί στο συγκεκριμένο τύπο φορτηγού  σε προηγούμενο άρθρο που μπορείτε να βρείτε στο σχετικό σύνδεσμο.

http://www.tosynergeio.gr/autokinisi/yvridika-ilektrika-oximata/hybridtrack

Παρακολουθήστε τα σχετικά video και απολαύστε την επανάσταση της τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα.


 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin