Πρώτη ματιά στα αυτόνομα φορτηγά οχήματα της Google

Το τμήμα αυτόνομων οχημάτων της Google, Waymo, επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει αυτόνομα φορτηγά οχήματα μετά ρυμουλκούμενου, και πλέον μπορούμε να δούμε και πώς θα είναι.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από ανώνυμη πηγή και δεν είναι επίσημες από την Waymo.

Το φορτηγό που έχει χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα είναι πιθανότατα ένα Peterbilt 579, πολύ πιθανόν εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

googletruck2

Ο εξοπλισμός αυτονομίας δείχνει να είναι κυρίως τοποθετημένος σε μια σχάρα οροφής, η οποία φιλοξενεί έναν κεντρικό θόλο LIDAR και τέσσερις υπερηχητικούς αισθητήρες, δύο σε κάθε μεριά. Ένας πομπός ραντάρ φαίνεται τοποθετημένος χαμηλά στο κέντρο του μπροστινού προφυλακτήρα.

Πιθανότατα να υπάρχουν επιπλέον αισθητήρες στο πλάι και στο πίσω μέρος του φορτηγού, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες.

Τα ρυμουλκούμενα είναι μια προφανής πλατφόρμα υλοποίησης αυτόνομων οχημάτων, πριν εδραιωθεί η εμφάνισή τους στα επιβατικά αυτοκίνητα. Το γεγονός ότι τέτοια οχήματα είναι ιδιοκτησία στόλων, παρακολουθούνται κεντρικά και χρησιμοποιούνται σε αυτοκινητόδρομους μεγάλου μήκους τα κάνει ιδανικά για πρώιμη υιοθέτηση των αυτόνομων τεχνολογιών.

googletruck1

Αν και πολλοί εικάζουν ότι έτσι θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας για τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων, πιστεύουμε ότι θα παραμείνει η ανάγκη ύπαρξης ενός ατόμου στο φορτηγό σαν εναλλακτική και για να διαχειρίζεται τις επικοινωνίες, τον ανεφοδιασμό, την ασφάλεια και άλλα καθήκοντα, τουλάχιστον αρχικά.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin