Η Toyota ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου

Η Toyota ολοκλήρωσε με επιτυχία τον δεύτερο αγώνα της -τον πεντάωρο Super Taikyu Race στην Autopolis στο νομό Ōita της Ιαπωνίας- χρησιμοποιώντας την Toyota Corolla με υδρογόνο, με τον πρόεδρο της Toyota, Akio, να οδηγεί ξανά το αυτοκίνητο.

Ο υδρογονοκινητήρας Corolla, ο οποίος χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη έκδοση του 3κύλινδρου κινητήρα από το Yaris GR, έκανε το ντεμπούτο του στο Fuji Super Tec 24 Hours Race τον Μάιο, με δηλωμένο στόχο την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης του κινητήρα εσωτερικής καύσης της Toyota με υδρογόνο. Σε αυτόν τον αγώνα, η Toyota λέει ότι έχει εφαρμόσει μια σειρά βελτιώσεων τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στη σχετική υποδομή υδρογόνου.

Αυτές συμπεριλαμβάνουν τροποποιήσεις στη βαθμονόμηση του κινητήρα, οι οποίες έχουν αυξημένη σταθερότητα στην καύση ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν αύξηση ροπής 15% και αύξηση ισχύος 9%. Η απόκριση του κινητήρα έχει επίσης βελτιωθεί.

Ένας από τους κύριους στόχους της Toyota ήταν η αύξηση της αξιοπιστίας, με το αυτοκίνητο να πρέπει να κάνει αρκετές εκτεταμένες στάσεις κατά την προηγούμενη δοκιμή στον 24ωρο αγώνα Fuji τον Απρίλιο. Δεν υπήρχαν προγραμματισμένες στάσεις στο γύρο της Autopolis. Ο Koji Sato, πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing, ανέφερε επίσης ότι είχε μειωθεί κατά 40 κιλά το συνολικό βάρος του οχήματος.

Από την άποψη της υποδομής, η Toyota λέει ότι οι χρόνοι ανεφοδιασμού μειώθηκαν κατά 40%, από περίπου πέντε λεπτά σε περίπου τρία, χάρη στην αύξηση του ρυθμού ροής καυσίμου από τις τρεις κινητές εξέδρες πλήρωσης υδρογόνου που χρησιμοποίησε.

Το αυτοκίνητο κατατάχθηκε στην 43η θέση από τις 44 συμμετοχές και η Toyota σχεδιάζει να συμμετάσχει στους υπόλοιπους δύο γύρους Super Taikyu της σεζόν στα Suzuka και Okayama.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin