Το αυτοκίνητο υδρογόνου Toyota Mirai κερδίζει πέντε αστέρια για ασφάλεια [Εικόνες]

Το πρώτο σεντάν με υδρογόνο που πωλείται στην Αυστραλία έχει κερδίσει κορυφαίες βαθμολογίες στον τελευταίο γύρο των δοκιμών πρόσκρουσης, καθώς η μελλοντική τεχνολογία παίρνει το πράσινο φως από ειδικούς ασφαλείας.

Toyota Mirai safety 2

Το Toyota Mirai, το πρώτο σεντάν με υδρογόνο που πωλείται στην Αυστραλία, έχει κερδίσει κορυφαία σήματα ασφαλείας στον τελευταίο γύρο δοκιμών πρόσκρουσης και εκτιμήσεων αποφυγής σύγκρουσης.
Ενώ ορισμένα νέα αυτοκίνητα απαιτούν κεντρικό αερόσακο για να επιτύχουν τα πρόσφατα αποτελέσματα πέντε αστέρων, όπως το hatch Toyota Yaris και το Isuzu D-Max Ute, το Toyota Mirai συγκαταλέγεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό οχημάτων που κερδίζουν κορυφαίες βαθμολογίες χωρίς κεντρικό αερόσακο (οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων από σύγκρουση κεφαλής σε σοβαρή σύγκρουση πλευρικής σύγκρουσης).

Άλλα νέα αυτοκίνητα που θα κερδίσουν τα σήματα ασφαλείας χωρίς κεντρικό αερόσακο περιλαμβάνουν τα Subaru Outback, Toyota Kluger, Kia Carnival και Land Rover Defender.
Πιστεύεται ότι αυτά τα οχήματα περνούν αυτή τη σοβαρή δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης λόγω της μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ των επιβατών των μπροστινών καθισμάτων, καθώς και των μεγαλύτερων και/ή πιο άκαμπτων δομών του αμαξώματος.

Toyota Mirai safety 3

Παρόλο που το Toyota Mirai δοκιμάστηκε στην Ευρώπη, η τοπική θυγατρική Australasian New Car Assessment Program (ANCAP) - ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από κρατικές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις και που προηγείται του Euro NCAP - επικύρωσε τα αποτελέσματα, τα οποία τώρα μετρώνται με τα ίδια κριτήρια.

Εκτός από την άριστη προστασία των επιβατών σε ένα ατύχημα, μια δήλωση από την ANCAP ανέφερε ότι το Toyota Mirai απέδωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία όσον αφορά την προστασία πεζών και ποδηλατών.

Το Mirai είναι εξοπλισμένο με ένα "ενεργό" καπό για να παρέχει βελτιωμένη προστασία στους πεζούς. Το φρενάρισμα πολλαπλών συγκρούσεων είναι επίσης στάνταρ - με το όχημα να ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα μετά από μια σύγκρουση για να αποτρέψει δευτερεύουσες κρούσεις.

Toyota Mirai safety 4

Η αρχή ασφαλείας διερεύνησε επίσης τυχόν απρόβλεπτες αντιδράσεις από το σύστημα υδρογόνου μετά από μια σειρά δοκιμών πρόσκρουσης, με τις εκτιμήσεις που αποκαλύπτουν ότι αυτός ο τύπος καυσίμου δεν είχε καμία επίδραση στην εγγενή ασφάλεια του Mirai, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Η διευθύνων σύμβουλος της ANCAP, Κάρλα Χούργουεγκ, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από το Toyota Mirai αξίζουν συγχαρητήρια, δείχνοντας πως τα οφέλη για την ασφάλεια και το περιβάλλον μπορούν και πρέπει να συμβαδίζουν.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin