Τα σχέδια της Nissan για τα van της επόμενης γενιάς στην Ευρώπη

Η Nissan ανακοίνωσε τα σχέδια της για την επόμενη γενιά των μικρών επαγγελματικών της οχημάτων στην Ευρώπη. Η νέα σειρά θα περιλαμβάνει ηλεκτρικές και συμβατικές μονάδες κίνησης και όλα τα οχήματα θα κατασκευάζονται στη Γαλλία.

Όπως και το υπάρχον van της Nissan, το NV250, το οποίο παράγεται επίσης στο εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge από το 2019, το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της «Συμμαχίας», η οποία χρησιμοποιείται και και στο Renault Kangoo επόμενης γενιάς ως βάση. Η Nissan θα ανακοινώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως το όνομα του μοντέλου αργότερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Ashwani Gupta τόνισε ότι η χρήση της κοινής πλατφόρμας και των εγκαταστάσεων της Renault στο Maubeuge θα προσφέρει «ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και για τις δύο εταιρείες» και ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα άλλο παράδειγμα της στρατηγικής «win-win» που εφαρμόζουν.
Με την Nissan να κατασκευάζει τα μικρά van της επόμενης γενιάς στο εργοστάσιο του Maubeuge σημαίνει ότι στο μέλλον, όλα τα van της Nissan για Ευρωπαίους πελάτες θα κατασκευάζονται στη Γαλλία.

Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του Nissan eNV-200 παραμένει ασαφές. Επί του παρόντος, η Nissan κατασκευάζει το e-van της στη Βαρκελώνη, αλλά ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει το ισπανικό εργοστάσιο στο τέλος του τρέχοντος έτους.

sxedia nissan

Αυτές οι περικοπές και οι μετεγκαταστάσεις αποτελούν επίσης μέρος μιας συνεχούς αναπροσαρμογής της «Συμμαχίας» που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο του περασμένου έτους. Η Renault και η Nissan (και η Mitsubishi) ακολούθησαν την αρχή «ηγέτης-ακόλουθος» ως προς τις περιοχές πωλήσεων, τα οχήματα και τις τεχνολογίες για την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας σε αυτούς τους τομείς.

Λίγο αργότερα, η Nissan ανακοίνωσε τη δική της νέα στρατηγική. Το σχέδιο προβλέπει μείωση κατά 20% της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας του κατασκευαστή και επιβεβαίωση ότι η Nissan θα βασίσει τα δικά της οχήματα στα μοντέλα της Renault, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα θεωρεί ότι το νέο ηλεκτρικό van της Nissan «βασίζεται στην επιτυχία του e-NV200, το οποίο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό εμπορικό όχημα για τη μαζική αγορά όταν κυκλοφόρησε το 2014». Μέχρι στιγμής, η Nissan βλέπει την παραγωγή «παράλληλα με το επόμενης γενιάς Kangoo της Renault» στη Γαλλία.

Πηγή: https://europe.nissannews.com/en-GB

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin