Σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της Αυτοκίνησης

Η Aurora και FCA θα συνεργαστούν για την παροχή αυτο-οδηγούμενων εμπορικών οχημάτων

Η Aurora, η οποία έχει υποστηρίξει την Amazon, έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης (MoU) με τη Fiat Chrysler Automobiles US (FCA US), η οποία αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη και εξέλιξη αυτοκινούμενων επαγγελματικών οχημάτων.

exelixeis fca

Μέσω της προτεινόμενης συνεργασίας, η FCA θα ενσωματώσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Aurora, Aurora Driver, σε γραμμές εμπορικών οχημάτων FCA. Σύμφωνα με την Aurora, το σύστημα περιλαμβάνει τις υπηρεσίες υλικού, λογισμικού και δεδομένων που απαιτούνται για την επίτευξη της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.


Η Fujitsu και η Ford ξεκινούν ισχυρή πλατφόρμα MaaS με βάση το cloud για να υποστηρίξουν την χρήση Αυτόνομων οχημάτων

Η ιαπωνική τεχνολογική εταιρία Fujitsu και η Autonomic, θυγατρική της Ford Smart Mobility, ανακοίνωσαν κοινή συνεργασία για την έναρξη μιας πλατφόρμας κινητικότητας ως υπηρεσίας (Mobility as a Service-MaaS) ικανής να επεξεργάζεται γρήγορα μεγάλες ποσότητες δεδομένων καθώς και να εξορθολογίζει την πρόσβαση των εφαρμογών σε δεδομένα και οχήματα.

exelixeis fujitsu ford

Με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Autonomic στις υπηρεσίες cloud για τα συνδεδεμένα οχήματα και των δυνατοτήτων της Fujitsu στην τεχνολογική ολοκλήρωση και την εμπειρία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι εταιρείες θα παράσχουν αρχικά τις υπηρεσίες ενοποίησης συστημάτων Transportation Mobility Cloud (TMC) και Fujitsu στην Ford Motor Company σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Υποστηριζόμενη από τις υπηρεσίες Amazon Web Services, το TMC συνδέει διάφορα στοιχεία συστημάτων αστικής κινητικότητας (συνδεδεμένα οχήματα, μαζική μεταφορά, προσωπικές κινητές συσκευές, υποδομές πόλεων και παροχείς υπηρεσιών) με στόχο την ενοποίηση ενός ασφαλέστερου, πιο αποτελεσματικού και βιώσιμου δικτύου μεταφορών.


Volvo και Uber θα εξοπλίσουν το βασικό standard XC90 με δυνατότητες αυτονομης οδήγησης

Η Volvo Cars έχει συνδυάσει το βασικό μοντέλο ενός SUV XC90 με σύστημα αυτόνομης οδήγησης από την Uber Advanced Technologies Group για να δημιουργήσει το πρώτο αυτόνομο όχημα παραγωγής.

exelixeis volvo uber

Το αποτέλεσμα μιας τριετούς συνεργασίας στην ανάπτυξη των συστημάτων αυτόνομων οχημάτων AV, το αυτο-οδηγούμενο Volvo XC90 αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης εμπορικής συμφωνίας με την Uber για την παράδοση δεκάδων χιλιάδων αυτόνομων βασικών οχημάτων με βάση το αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

Η βάση XC90 είναι εξοπλισμένη με βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιτρέπουν στην Uber να εγκαθιστά εύκολα το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πολλά συστήματα υποστήριξης τόσο για τις λειτουργίες διεύθυνσης όσο και για το φρενάρισμα, καθώς και για την ασφάλεια της μπαταρίας. Εάν κάποιο από τα πρωτεύοντα συστήματα αποτύχει, τα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι σχεδιασμένα να ενεργούν αμέσως για να σταματήσουν το αυτοκίνητο.

Η Volvo Cars σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια παρόμοια ιδέα βασικής οδικής βάσης για την εισαγωγή των μελλοντικών αυτόνομων οχημάτων της στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Αυτές οι τεχνολογίες, που θα εισαχθούν στην επόμενη γενιά μοντέλων Volvo που βασίζονται στην αρχιτεκτονική οχημάτων SPA2, θα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά σχεδιασμένα να επιτρέπουν ανεξάρτητη οδήγηση ανεξέλεγκτα σε σαφώς καθορισμένες περιοχές όπως αυτοκινητόδρομους και περιφερειακούς δρόμους.


Η Lexus θα εισάγει ως standard την προειδοποίηση αποχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και το αυτόματο φρενάρισμα

exelixeis lexus1

Η πολυτελής μάρκα Lexus, ως θυγατρική εταιρεία της Toyota, ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει όλα τα αμερικανικά της οχήματα με το προηγμένο Σύστημα Ασφαλείας (ADAS) Safety System +, ξεκινώντας με τα μοντέλα της για το 2020.

exelixeis lexus2
 
"Δουλεύουμε για την πρόληψη των συγκρούσεων πριν συμβούν", δήλωσε ο David Christ, αντιπρόεδρος ομάδας και γενικός διευθυντής της Lexus Division.

"Γι 'αυτό έχουμε αναπτύξει μερικά από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο δρόμο σήμερα και τώρα αυτά τα συστήματα θα είναι στάνταρ εξοπλισμός σε κάθε μοντέλο που πουλάμε".

Σχεδιασμένο για να προστατεύει τους οδηγούς, τους επιβάτες και τους πεζούς, το Lexus Safety System + είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα από τέσσερα προηγμένα πακέτα ενεργητικής ασφάλειας που είναι ενσωματωμένα με την αυτόματη προειδοποίηση και πέδηση πριν από τη σύγκρουση. Περιλαμβάνουν σύστημα προ-σύγκρουσης  Pre-Collison με ανίχνευση πεζών.

exelixeis lexus3

Προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (LDA), με οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις και δονήσεις στο τιμόνι. Εξυπνη μεγάλη σκάλα φώτων και Dynamic Cruise Control, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να διατηρήσει μια προκαθορισμένη ταχύτητα και απόσταση  από το όχημα που ακολουθεί και που προπορεύεται.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter