Κάτι σαν αράχνη, κάτι σαν αυτοκίνητο και με στοιχεία μοτοσυκλέτας![video]

To Swincar σχεδιάστηκε από την γαλλική εταιρεία MECANROC. Είναι μονοθέσιο, off-road, ηλεκτροκίνητο όχημα που πάει παντού και που όμοιό του μάλλον δεν έχουμε ξαναδεί.

Το Swincar είναι διαθέσιμο με μοτέρ ονομαστικής εξόδου ισχύος 1kW έως1.5kW σε κάθε τροχό, 2 ή 4 διευθυντηρίων τροχών.

Τα 4 ηλεκτρικά μοτέρ είναι προσαρμοσμένα στις πλήμνες (μουαγιέ) των τροχών.

Όταν η τεχνολογία αντιγράφει το ζωικό βασίλειο πιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα; Ένα μονοθέσιο όχημα – Αράχνη! Και Ηλεκτρικό 4WD! Είναι ένα όχημα που χορεύει στο δρόμο, που ταλαντεύεται και υπερνικά κάθε εμπόδιο!

Ως εκ τούτου, το όχημα έχει κίνηση στους τέσσερις τροχούς (4WD) και η ισχύς προέρχεται από τις μπαταρίες που βρίσκονται κάτω από τα πόδια του οδηγού (σε αυτό το τμήμα που φαίνεται σαν ένα “εκκρεμές”).

Ο πελάτης μπορεί επίσης να επιλέξει διαφορετικές μπαταρίες ανάλογα με την προσωπική του χρήση, 2Kwh, 4Kwh ή 6kWh.

Το Swincar σύντομα θα παρουσιάσει ένα μοντέλο δύο θέσεων και μία έκδοση “Joy-stick” για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ηλεκτρικού οχήματος είναι 3-4 ώρες ανάλογα τη χρήση και τον τρόπο οδήγησης.

Η Σχεδίαση και η Έρευνα & Ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στο πιο κατάλληλο μέρος στην Περιοχή Rhτne-Alpes, Γαλλικές Άλπεις

Ανάρτηση

Κάθε τροχός έχει δική του ανεξάρτητη ανάρτηση και το δικό το ηλεκτρικό μοτέρ. Κατά την στροφή και οι δύο τροχοί μαζί και το όχημα γέρνουν ανάλογα προς την στροφή ακριβώς όπως θα έκανε μία μοτοσικλέτα.

Το όχημα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τερέν παντός εδάφους: Χώμα, χιόνι, λάσπη, άμμος, ανηφόρες, κατηφόρες, πλαγιές, χαντάκια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!

Όταν βρίσκεται σε μία πλαγιά, το όχημα παραμένει κάθετο ανεξάρτητα από την κλίση των τροχών. Άρα δεν υπάρχει ο ορατός κίνδυνος ανατροπής αφού ο οδηγός όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες παραμένει σχεδόν οριζόντιος στο κάθισμά του.

Όλα αυτά επιτρέπουν στο Swincar να βρεθεί σε μέρη που κανένα άλλο όχημα δεν θα μπορούσε να πάει.

Διασκέδαση

Πόσοι δεν έχουν καταστρέψει ακριβά αυτοκίνητα για να νοιώσουν την ένταση της στιγμής και έχουν χάσει τον έλεγχο, έχουν τουμπάρει, έχουν ξεφύγει από τον δρόμο;

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο που ανήκει στην κατηγορία των φτηνών οχημάτων, σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τις πιο «τρελές» σας μηχανοκίνητες αναρριχήσεις και να κατεβείτε από εκεί σώοι και αβλαβείς. Το βαρέους τύπου κράνος βέβαια απαραίτητο. Το βουνό βέβαια είναι η μεγάλη πρόκληση.

Εμείς βέβαια σαν τεχνικοί στο Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές πραγματογνωμοσύνες, αλλά και σαν σύνταξη της Εφημερίδας «Το συνεργείο του Αυτοκινήτου» επιμένουμε ότι ΠΟΤΕ κανείς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους Νόμους της φυσικής. Εξάλλου το κράνος φοριέται πάνω από το ...μυαλό!

Το Swincar είναι σίγουρα μια ακραία κατασκευαστική προσπάθεια να παραχθεί το καλύτερο δυνατό off-road όχημα. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για τη χωρητικότητα και τη διάρκεια της μπαταρίας (αφού πολύ θα θέλαμε να κάνουμε μία δοκιμή - τα σχετικά στοιχεία τα βρήκαμε στο διαδίκτυο) ή την ηλεκτρική ισχύ του κάθε μοτέρ, αλλά μελετώντας και τα σχετικά βίντεο (που έχετε την ευκαιρία να δείτε και εσείς), το Swincar έχει κάποιο γρύλισμα και μπορεί να επιταχύνει αρκετά ομοιόμορφα και να ξεπεράσει τα εκτός δρόμου εμπόδια.

Ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρον από αυτό είναι το θεωρητικό ενδεχόμενο να εξοπλίσει κανείς αυτό το όχημα με σκι, κάτι που θα δημιουργήσει τον απόλυτο ενθουσιασμό γι αυτούς που κάνουν καταβάσεις σκι.

Δείτε στα σχετικά video το Swincar:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter