Πλατφόρμα επαγωγικής φόρτισης ηλεκτρικών σκούτερ από τις εταιρίες Metz και Intis

Οι γερμανοί κατασκευαστές Metz και Intis δημιούργησαν μια επαγωγική πλατφόρμα φόρτισης για ηλεκτρικά σκούτερ. Η ασύρματη λύση που ονομάζεται Easy Charge είναι κατάλληλη για τα μοντέλα της Metz, αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμη για μοντέλα ηλεκτρικών σκούτερ από όλους τους άλλους κατασκευαστές. Αυτή η επαγωγική λύση φόρτισης είναι επίσης διαθέσιμη και για μετασκευές, όπως είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τα βιβλία παραγγελιών είναι ήδη ανοιχτά για τρεις διαφορετικές εκδόσεις των επαγωγικών πλατφορμών φόρτισης. Το σύστημα φόρτισης Easy Charge 1 για ένα ηλεκτρικό σκούτερ και οι μεγαλύτεροι σταθμοί φόρτισης Easy Charge 3 και Easy Charge 5 για παράλληλη φόρτιση τριών ή πέντε σκούτερ. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αποκαλύψει σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους παράδοσης και τις τιμές.

Η λύση φόρτισης προέρχεται από την Intis, την εταιρεία που συμμετέχει επίσης στη δημιουργία πιλοτικών εγκαταστάσεων για την ασύρματη φόρτιση των ταξί. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το σύστημα Easy-Charge είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Εάν ένα ηλεκτρικό σκούτερ τοποθετηθεί στις πλατφόρμες φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα.

Η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας της φόρτισης δεν πρέπει να είναι κατώτερη από τις καλωδιακές διαδικασίες φόρτισης. «Ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου καθιστά επίσης δυνατή την πιο ήπια φόρτιση των μπαταριών», αναφέρουν οι δύο γερμανικές εταιρείες σε κοινό δελτίο τύπου τους.

Προετοιμασίες είναι επίσης σε εξέλιξη για να καταστεί αυτή η επαγωγική λύση φόρτισης συμβατή με μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Οι εταιρίες Metz και Intis δείχνουν επίσης ότι θα είναι σε θέση να προσαρμόσουν την τεχνολογία σε διαφορετικούς τομείς εφαρμογών και συγκεκριμένες απαιτήσεις πελατών στον τομέα B2B.

Η Intis βρίσκεται επίσης σε διαδικασία ανάπτυξης μιας έκδοσης με ενσωματωμένη μπαταρία, έτσι ώστε η πλατφόρμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή την παροχή ρεύματος.

Στις αρχικές εκδόσεις της πλατφόρμας φόρτισης, η εγκατάσταση είναι απλή και γίνεται με μια απλή πρίζα στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η πρίζα της πλατφόρμας φόρτισης μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τυπική οικιακή πρίζα οπουδήποτε στον κόσμο, ισχυρίζονται οι δύο εταιρείες. Ένα ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης των συνθηκών εμφανίζει επίσης την κατάσταση φόρτισης, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών σκούτερ και τις πληροφορίες σέρβις.

Οι συνεργάτες λένε ότι ο επαγωγικός σταθμός φόρτισης των ηλεκτρικών σκούτερ ταιριάζει καλύτερα σε τοποθεσίες «όπου πρέπει να διασφαλιστεί η αξιόπιστη επαναφόρτιση των ηλεκτρικών σκούτερ, π.χ. σε δημόσιους χώρους σε στάσεις λεωφορείων, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε κέντρα πόλεων ή σε στάσεις δημόσιων συγκοινωνιών ». Το σύστημα κάνει δυνατά επίσης νέα επιχειρηματικά μοντέλα όπως είναι τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά δίτροχα και τα ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς φορτίων.

Και τα δύο διαθέσιμα μοντέλα της Metz Moover - το βασικό μοντέλο και μια πιο ισχυρή έκδοση που ονομάζεται Moover Plus, το οποίο είναι διαθέσιμο από αυτό το έτος - μπορούν να εξοπλιστούν εκ των υστέρων με τα κατάλληλα εξαρτήματα σύμφωνα με τους κατασκευαστές. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες των ήδη αγορασμένων ηλεκτρικών σκούτερ έχουν τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης.

Πηγή: metz-moover.de

Του Αργύρη Κοτσιλιέρη

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin