Μοτοσυκλέτα με τρεις τροχούς σε σειρά; [Video]

Η Γαλλική σχεδιαστική σχολή φημίζεται για τις καινοτόμες λύσεις που έχει να προτείνει. Μια ματιά στα γαλλικά αυτοκίνητα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Οι Γάλλοι σχεδιαστές έχουν ταλέντο στο να σκέφτονται πέρα από τα καθιερωμένα, και για το λόγο αυτό η φαντασία τους γεννά θαυμάσια πράγματα.

Τα γαλλικά αυτοκίνητα είναι ευρέως γνωστά στην Ευρώπη, καθώς είναι σχετικά φτηνά, άνετα και έχουν πρωτότυπο σχεδιασμό. Στην αγορά των ΗΠΑ οι πωλήσεις των γαλλικών αυτοκινήτων ήταν καταστροφικές εξαιτίας των ασθενικών κινητήρων και του ίδιου γαλλικού σχεδιασμού.

Όμως, κάθε μηχανικός γνωρίζει ότι ο γαλλικός σχεδιασμός δεν σταματάει μόνο στο εξωτερικό και το εσωτερικό, αλλά φτάνει στον κινητήρα, την ανάρτηση και το σύστημα μετάδοσης. Όμως, Γαλλική μοτοσυκλέτα;… σαν να λέμε Αφρικανική μηχανή για τα χιόνια! Οι τύποι στη Γαλλία ίσως έχουν κάτι νέο να πούνε, και οι μηχανές του μέλλοντος μπορεί να μοιάζουν με αυτό το πρωτότυπο.

moto3w img 03

Η κατασκευή πρωτοτύπων απαιτεί να ξεχάσεις ότι γνώριζες μέχρι τώρα στο πεδίο που θα απασχοληθείς, και να κατασκευάσεις κάτι εντελώς νέο. Ο Julien Rondinaud, ένας γάλλος σχεδιαστής, ξέχασε τα πάντα σχετικά με τις μοτοσυκλέτες και κατασκεύασε το δικό του μοντέλο. 

Μοτοσυκλέτα με τρεις σε σειρά τροχούς! Ακούγεται τρελό και δείχνει ακόμη πιο τρελό, όμως μια τέτοια διάταξη έχει τεχνικά πλεονεκτήματα. Ο μπροστινός τροχός είναι αποτελεί και το σύστημα διεύθυνσης, ο δεύτερος είναι ο κινητήριος τροχός και ο τρίτος είναι αυτοκατευθυνόμενος. Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πρωτότυπο είναι να διατηρηθεί η δυναμική ελιγμού και η ευχαρίστηση, κάνοντας όμως τη διαδικασία ασφαλέστερη μειώνοντας τις πτώσεις.

moto3w img 02

Και οι τρείς τροχοί είναι εξοπλισμένοι με ανεξάρτητους βραχίονες και ανάρτηση, καθώς επίσης και με μονό δισκόφρενο. Μια τέτοια διάταξη επιτρέπει την καλύτερη διατήρηση ισορροπίας χωρίς την απώλεια ταχύτητας και κατευθυντικότητας.

Επιτρέπει την βέλτιστη μεταφορά μάζας, παρά το ότι στις μηχανές δύο τροχών η κατανομή είναι ίση. Όμως, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του project, καθώς οι πραγματικές δοκιμές ενός πρωτοτύπου μπορούν να διαφέρουν από το να το βλέπεις σε έναν υπολογιστή.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter