Μικρο-κινητικότητα Micro mobility από τη Volkswagen

Τα Streetmate και Cityskater έκαναν πρεμιέρες στο Σαλόνι της Γενεύης

Αστική κινητικότητα: Η Volkswagen παρουσιάζει προοδευτικά ηλεκτρικά οχήματα για αστικά κέντρα με τη μορφή του πατινιού Cityskater και του concept σκούτερ Streetmate.
 
Η Volkswagen επιδιώκει να γίνει ο πάροχος ηλεκτρικής κινητικότητας με τον υψηλότερο όγκο τέτοιων προϊόντων παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση στην ηλεκτρική κινητικότητα που περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη προϊόντων μικρο-κινητικότητας. Η μάρκα παρουσιάζει ως εκ τούτου δύο τέτοιους «ειδικούς της πόλης-city specialists» - το δροσερό και συμπαγές Cityskater (ένα τελικήε παράδοσης κοντά στην παραγωγή ηλεκτρικό surfer) και το ηλεκτρικό σκούτερ του Streetmate ως παγκόσμιες πρεμιέρες.

Ηλεκτρικό σκούτερ Streetmate

Το Streetmate έχει μια αυτονομία από 35 χλμ., πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να καλύψει σχετικά μεγάλες αποστάσεις και είναι συνεπώς ιδανικό για καθημερινές διαδρομές μεταξύ του σπιτιού και του χώρου εργασίας. Το Cityskater θα κυκλοφορήσει στην αγορά πριν  το τέλος της χρονιάς. Έχει μια αυτονομία περίπου 15 χιλιομέτρων, μπορεί να δοθεί στις δημόσιες μεταφορές και μπορεί επίσης να διπλωθεί για να χωρέσει σε χώρους αποσκευών οχημάτων. Έτσι, η Volkswagen είναι σε θέση να καλύψει όλο το φάσμα της ηλεκτρικής κινητικότητας - από το I.D. VIZZION πρωτότυπο premium κατηγορίας που επίσης γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη στο πολυχρηστικό και εικονικά σχεδιασμένο I.D. BUZZ, το ευρύχωρο I.D. CROZZ SUV, το συμπαγές I.D. και τώρα το Streetmate και το Cityskater.

Streetmate 2

Streetmate 3

Το Streetmate, το οποίο έχει μέγιστη ταχύτητα 45 km/h, οδηγείται άνετα σε καθιστή θέση. Ανάλογα με τους κανονισμούς ταξινόμησης οχημάτων υπάρχει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει το κάθισμα να διπλώνεται, επιτρέποντας έτσι στο ηλεκτρικό σκούτερ να οδηγείται σε όρθια θέση. Το concept σκούτερ είναι ελαφρύ (65 kg) και έχει επίσης ένα ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους, καθώς η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ενσωματωμένη στη κατασκευή του δαπέδου. Η μπαταρία έχει ονομαστική χωρητικότητα 1,3 kWh. Μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 2 ώρες και 15 λεπτά σε σταθμό φόρτισης με ισχύ φόρτισης 500 watts. Εναλλακτικά, η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί και στη συνέχεια να φορτιστεί στο σπίτι ή στο γραφείο. Το Streetmate μπορεί να ταξιδέψει έως και 35 χλμ. με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία, η οποία του δίνει τη βέλτιστη εμβέλεια για αστική οδήγηση, και στις μεγαλύτερες πόλεις.

Cityskater - Ηλεκτρική κινητικότητα για το τελευταίο μίλι

Δύο εμπρός τροχοί και ένας πίσω τροχός.

Το Cityskater σχεδιάστηκε για ταξίδια τελευταίου μιλίου - για παράδειγμα από χώρο στάθμευσης ή στάση λεωφορείου ή τρένου μέχρι τον τελικό προορισμό. Το Cityskater κινείται πάνω σε τρεις τροχούς (δύο μπροστά, ένας πίσω) με την ηλεκτρική ισχύ να παρέχεται από τον πίσω τροχό. Σε αντίθεση με ένα συμβατικό skateboard ή σκούτερ, το Cityskater διαθέτει ένα footboard με ξεχωριστό τροχό για κάθε πόδι. Μια μπάρα ελέγχου παρέχει την απαραίτητη σταθερότητα.

Streetmate 4

Κινητικότητα έξω από το χώρο αποσκευών.

Το Cityskater είναι ένα συμπλήρωμα κινητικότητας τριών τροχών για αστικούς χώρους που μπορούν να διπλωθεί για να χωρέσει σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο αποσκευών. Στη συνέχεια μπορεί να ξεδιπλωθεί και να ετοιμαστεί να χρησιμοποιηθεί σε λίγα δευτερόλεπτα. Η μπάρα ελέγχου χρησιμοποιείται για την εκκίνηση, επιτάχυνση και φρενάρισμα. Το Cityskater λειτουργεί με ταχύτητα ποδηλάτου (έως 20 km/h), πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για γεφύρωση αποστάσεων πολύ μακριά για να τις καλύψετε με τα πόδια. Η γωνία κλίσης των 22 μοιρών κάνει γρήγορο το στρίψιμο. Ο ηλεκτρικός κινητήρας στον πίσω τροχό έχει μέγιστη ισχύ 450 βατ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ενεργειακή ισχύ 200 Wh και μπορεί να φορτιστεί έως και 50% αυτής της χωρητικότητας σε λιγότερο από μία ώρα χρησιμοποιώντας μια συμβατική οικιακή πρίζα (230 volts). Η μέγιστη αυτονομία του Cityskater με τη μισή χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 7,5 χλμ. Αυτό αυξάνεται σε περίπου 15 χλμ σε πλήρη χωρητικότητα. Αν υπάρχει διαθέσιμη πηγή ενέργειας, το Cityskater μπορεί επίσης να φορτιστεί στο καπό ενός αυτοκινήτου ή σε ένα τρένο.

Μόνο 11,9 kg.

Το Cityskater βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση της έγκρισης τύπου. Ο στόχος είναι η έγκριση για χρήση σε ποδηλατοδρόμους. Ζυγίζει 11,5 kg και έχει μήκος 850 mm. Όταν διπλώνεται, έχει ύψος 1.170 mm. Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 120 κιλά και έχει ικανότητα αναρρίχησης σε ύψος 10%. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει εμπρός και πίσω φώτα, κόρνα και δισκόφρενο στο πίσω μέρος. Όταν διπλώνεται, το Cityskater έχει ύψος μόνο 330 mm, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει κάτω από ένα γραφείο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Streetmate 5

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin