Η Mercedes Benz θα λανσάρει e Scooter

Η Mercedes-Benz λέει ότι πρόκειται να λανσάρει ένα e-scooter ως μέρος μιας πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη «βιώσιμων ιδεών για πολλές πτυχές της κινητικότητας».

Με το eScooter, η Mercedes-Benz λέει ότι θα προσφέρει στην αγορά μια λύση χωρίς εκπομπές καυσαερίων για τα τελευταία χιλιόμετρα ενός ταξιδιού. Η Mercedes λέει ότι το eScooter έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί και ότι η χρήση εξαρτημάτων και υλικών υψηλής ποιότητας επιτρέπει να διανυθούν χιλιομετρικές αποστάσεις άνω των 5.000 χιλιομέτρων. Χάρη στο χαμηλό βάρος και τον διαισθητικό μηχανισμό αναδίπλωσης, το eScooter μπορεί εύκολα να μεταφερθεί με το αυτοκίνητό σας ή να το πάρετε μαζί σας στις δημόσιες συγκοινωνίες, ισχυρίζεται η Mercedes. Το eScooter της Mercedes-Benz θα λανσαριστεί σε συνεργασία με τους Ελβετούς ειδικούς μικροκινητικότητας, την Micro Mobility Systems AG.

Η Mercedes λέει ότι το «κομψό μαύρο σχέδιο», με τα σήματα της Mercedes-Benz και της Micro στη κολόνα του τιμονιού του, «απευθύνεται σε λάτρεις του ωραίου που θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος και να χρησιμοποιούν ένα προϊόν που έχει μελετηθεί λεπτομερώς». Ο ηλεκτρικός κινητήρας, με μέγιστη ισχύ 500 W, επιταχύνει γρήγορα το eScooter στα επιτρεπόμενα 20 km / h στη Γερμανία και η μπαταρία 7,8 Ah δίνει αυτονομία έως και 25 km. Η βάση του είναι φαρδιά και διαθέτει αντιολισθητική επίστρωση, με άφθονο χώρο και για τα δύο πόδια. Το eScooter διαθέτει εμπρός και πίσω ανάρτηση και είναι εφοδιασμένο με ελαστικούς τροχούς διαμέτρου 20 cm που «χειρίζονται εύκολα ανώμαλες επιφάνειες όπως πλακόστρωτα».

Η πτυσσόμενη κολόνα τιμονιού είναι ρυθμιζόμενη στο ύψος του αναβάτη και το εργονομικό σχήμα τιμονιού διαθέτει γκάζι στα δεξιά και φρένο στα αριστερά, καθώς και ένα ενσωματωμένο κουδουνάκι. Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη δείχνει την ταχύτητα, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και τη λειτουργία οδήγησης. Για το φρενάρισμα, το Scooter διαθέτει ένα πίσω ταμπουρόφρενο και ένα ποδόφρενο στην προστατευτική πλάκα. Τα εμπρός και πίσω φώτα είναι κατάλληλα για χρήση στην οδική κυκλοφορία, ενώ μαζί με τους πλευρικούς ανακλαστήρες καθιστούν δυνατή την οδήγηση οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και στο σκοτάδι. Μια χρήσιμη πρόσθετη λειτουργία είναι η συνδεσιμότητα με την εφαρμογή της Micro. Το eScooter της MercedesBenz συνδέεται μέσω Bluetooth με το smartphone, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε μια βάση στο τιμόνι. Πολύτιμες πληροφορίες που παρέχονται στον οδηγό σχετικά με την ταχύτητα, την απόσταση, το χρόνο ταξιδιού και την κατάσταση φόρτισης μπαταρίας μπορούν να είναι προσβάσιμες μέσω της εφαρμογής.

Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης δείχνει επίσης τη συντομότερη διαδρομή προς τον προορισμό στην οθόνη. Επιπλέον, μπορείτε να διαχειριστείτε διάφορες λειτουργίες όπως η λειτουργία φωτισμού ή οδήγησης του eScooter απευθείας μέσω της εφαρμογής. Το eScooter διαθέτει έναν διαισθητικό μηχανισμό αναδίπλωσης, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει με ένα πάτημα του ποδιού. Το τιμόνι αναδιπλώνεται επίσης για βολική μεταφορά πριν οδηγήσετε αυτά τα τελευταία χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι ταιριάζει σε ένα μικρό πορτ μπαγκάζ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σε οποιονδήποτε τύπο δημόσιας συγκοινωνίας, με το πρόσθετο μπόνους του μικρού βάρους του των περίπου 13,5 κιλών. Το eScooter φορτίζει σε περίπου 3-3,5 ώρες χρησιμοποιώντας μια τυπική οικιακή πρίζα και φτάνει το 70% της φόρτισης σε μόλις πάνω από δύο ώρες. Η Mercedes-Benz σχεδιάζει επίσης να προσφέρει σύνδεση Bluetooth και μια βάση σύνδεσης στα οχήματά της, η οποία θα επιτρέψει τη φόρτιση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το eScooter της Mercedes-Benz είναι εγκεκριμένο για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους στη Γερμανία. Το σκούτερ πληροί όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις, όπως βάση πινακίδας κυκλοφορίας, πινακιδάκι ταυτότητας και ABE [γερμανική γενική άδεια λειτουργίας], οπότε το μόνο πράγμα που πρέπει να αποκτήσει ο ιδιοκτήτης είναι η ασφάλιση.

Δεν κυκλοφόρησε καμία λεπτομέρεια για την τιμή από τη Mercedes.

Με μια ματιά:

 • Αντοχή για απόσταση πάνω από 5,000 χιλιόμετρα
 • Βάρος: περίπου 13.5 kg
 • Ισχύς κινητήρα: ονομαστική 250 watts, μέγιστη 500 watts
 • Μπαταρία: 7.8 Ah, 36 V, 280 Wh
 • Αυτονομία: περίπου 25 km
 • Μεγ. ταχύτητα: 20 km/h
 • Χρόνος φόρτισης: 3 - 3.5 h
 • Φρένα: 3 (1 εμπρός και 2 πίσω)
 • Φώτα: εμπρός και πίσω
 • Ανάρτηση: εμπρός και πίσω
 • Οθόνη: ναι Διαθέσιμη
 • Εφαρμογή: ναι (Micro Mobility)
 • Τιμή: δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά με αυτό το σήμα δεν θα είναι φθηνή

Πηγή
https://www.just-auto.com/news/mercedes-benz-to-launch-escooter_id198008.aspx

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin