Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αυτονομίας 240 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση! [Video]

Η Tesla και τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σίγουρα οι δημοφιλέστερες επιλογές μετακίνησης που λειτουργούν με ηλεκτρισμό, όμως δεν αποτελούν τις μοναδικές επιλογές. Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες έως και ηλεκτρικά τρίκυκλα, που γίνονται συνεχώς καλύτερες, ταχύτερες και περισσότερο αποδοτικές.

Μια τέτοια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η Rimac, ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων από την Κροατία, ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της “Greyp”, την G12H, που υπερηφανεύεται την μεγαλύτερη αυτονομία από κάθε άλλη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Αυτές οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες έχουν κόστος μετακίνησης λιγότερο από $0,03 την ημέρα, όμως θα χρειαστείτε αρκετό καιρό για να κάνετε απόσβεση στα $9.400 που κοστολογούνται τα προηγούμενα μοντέλα.

Το προηγούμενο μοντέλο, η G12S, εξακολουθεί να διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, μια μπαταρία 1.5 kWh και αυτονομία 120 χλμ. Η ταχύτητα των 70 χλμ/ώρα την κάνει επίσης μια από τις ταχύτερες ηλεκτρικές μηχανές που κυκλοφορούν.

Η G12H θυσιάζει μέρος αυτής της ισχύος χάρη της αυτονομίας. Επιτυγχάνει ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, όμως η αυτονομία της αγγίζει το εντυπωσιακό νούμερο των 240 χλμ. με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας των 3kWh. Η φόρτιση της μοτοσυκλέτας διαρκεί περίπου 80 λεπτά.

Greyp

Η ραγδαία εξέλιξη στην βελτίωση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις μεταφορές. Πιθανότατα τροφοδοτούμενοι από την ανασυγκρότηση των πόλεων ανά τον κόσμο, οι άνθρωποι αναζητούν φθηνότερους, πιο οικολογικούς και πιο πρακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Παρ’ όλα αυτά, το εκ των προτέρων κόστος είναι ακόμη απογοητευτικό. Αν και η κατανάλωση σε ενέργεια μπορεί να σας κοστίζει μερικές δεκάρες την ημέρα, το υπάρχον μοντέλο Greyp G12S, πωλείται περίπου $9.400, κόστος εφάμιλλο με αυτό ενός αξιόλογου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Οι τιμές των νέων μοντέλων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως θα εξαρτηθούν από την ισχύ της μπαταρίας του εκάστοτε μοντέλου.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter