Ηλεκτρικό δίκυκλο σχεδιασμένο για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας

Τον Δεκέμβριο του 2020, η CAKE ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε μια ηλεκτρικό δίκυκλο εκτός δρόμου για χρήση από μονάδες κατά της λαθροθηρίας στη Νότια Αφρική. Τέλος Ιανουαρίου η Σουηδική μάρκα αποκάλυψε το αποτέλεσμα: Kalk AP.

Το δίκυκλο «θάμνων» όπως ονομάστηκε δημιουργήθηκε μέσω συνεργασίας με το South African Wildlife College και της εταιρείας λύσεων ηλιακής ενέργειας Goal Zero, με στόχο την προστασία των απειλούμενων ειδών από τη λαθροθηρία. Οι μοτοσικλέτες αυτές χρησιμοποιούνται συνήθως για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας, αλλά οι δυνατοί κινητήρες προειδοποιούν τους λαθροκυνηγούς από μίλια μακριά. Επίσης, η βενζίνη δεν είναι πάντα άμεσα διαθέσιμη σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, και προφανώς δεν είναι και το πιο πράσινο καύσιμο. Σχεδόν αθόρυβο, το Kalk AP θα μπορεί να λειτουργεί μυστικά και μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας ένα κιτ ηλιακού πλαισίου και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος εκτός δικτύου που αναπτύχθηκε από την Goal Zero.

Το project KAK AP της CAKE θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει μέσω ενός προγράμματος buy-one-give-one: μια περιορισμένη έκδοση 50 δικύκλων προσφέρεται προς πώληση στους καταναλωτές. Για 25 χιλ. Ευρώ, ο αγοραστής παίρνει ένα δίκυκλο και ένα δεύτερο δίκυκλο καθώς και ένα κιτ ηλιακής φόρτισης δωρίζονται στο Southern African Wildlife College. Αργότερα φέτος, το κολέγιο θα ξεκινήσει επίσημα να δοκιμάζει τα δίκυκλα ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος των φυλάκων (ranger).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin