H Harley Davidson κινείται ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ και προς την αγορά ποδηλάτων [video]

Η εταιρεία μοτοσικλετών Harley Davidson παρουσίασε μια σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων σε μια πρόσφατη συνάντηση αντιπροσώπων, σηματοδοτώντας μια κίνηση στο χώρο.

Ενώ η ηλεκτρική μοτοσικλέτα LiveWire της εταιρείας έχει κερδίσει στήλες και άρθρα στον Τύπο τον τελευταίο καιρό, (θα βρείτε σχετικά άρθρα και στην Εφημερίδα), μια σειρά από αστικά ποδήλατα που υποβοηθούν το πεντάλ θα μπορούσαν να δώσουν στη βιομηχανία ποδηλάτων τροφή για σκέψη. Αυτό έρχεται στο background μιας αυξανόμενης τάσης για το ενδιαφέρον της αυτοκινητοβιομηχανίας στο τμήμα του ηλεκτρικού ποδηλάτου.

To LiveWire ναι μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική μοτοσικλέτα, ένα συναρπαστικό και προκλητικό νέο μοντέλο που σχεδιάστηκε για να προσφέρει στον αναβάτη, μια υψηλών προδιαγραφών εμπειρία οδήγησης σε συνδυασμό με ένα νέο επίπεδο τεχνολογιών, αλλά και την πολυτέλεια και την αποκλειστική αίσθηση που παρέχουν οι μοτοσικλέτες Harley-Davidson. Εφοδιασμένο με την απίστευτη ροπή που προσφέρει ο πλήρως ηλεκτρικός κινητήρας H-D™ Revelation™, το LiveWire παρέχει άμεση επιτάχυνση με το άνοιγμα του ηλεκτρικού γκαζιού, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων και χωρίς τη χρήση συμπλέκτη.

Με αυτονομία που φτάνει στα 158 χλμ., η απόδοση έχει προσαρμοστεί ειδικά για αστική μετακίνηση. Το LiveWire είναι το πρώτο μοντέλο μιας εκτεταμένης σειράς ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν την Harley-Davidson, ως έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Φαίνεται ότι σχεδιάζονται τρία μοντέλα, μεταξύ των οποίων ένα μικρού βήματος πέρα από το πλαίσιο.

Η εταιρία ανέφερε για το λανσάρισμα: «Τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα που υποβοηθούν το πεντάλ της Harley-Davidson είναι ελαφριά, γρήγορα και εύκολα για οποιονδήποτε να τα οδηγήσει. Σχεδιασμένα για να διακρίνονται σε αστικά περιβάλλοντα, αυτή η ολοκαίνουργια σειρά eBicycles είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η πρωτοβουλία More Roads της Harley-Davidson εργάζεται ενεργά για να εμπνεύσει μια νέα γενιά 2-τρόχων αναβάτες σε όλο τον κόσμο».

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα ποδήλατα καταργούν τις αλυσίδες υπέρ ενός πιο αθόρυβου και καθαρού συστήματος κίνησης.


 
Δεν είναι επίσης έκπληξη το να βλέπεις ένα κινητήρα μεσαίας κίνησης και την τάση για κρυμμένη μπαταρία. Δεδομένων των ξεκούραστων γωνιών, του μικρού χώρου για τη μπαταρία και της γενικής τάσης, είναι πιθανό ότι θα είναι ενισχυμένες με πεντάλ και θα απαιτούν από τους χρήστες να ενεργοποιήσουν την υποβοήθηση.

Παρατηρήσαμε ότι φαίνεται να υπάρχει μόνο ένας μοχλός φρένων σε τουλάχιστον ένα από τα τιμόνια του ποδηλάτου, αλλά δύο υδραυλικά δισκόφρενα. Μπορεί να είναι ένας τύπος σχεδίασης σε ένα σύστημα πέδησης στυλ μοτοσικλέτας; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα.

Η Harley Davidson έχει επιβεβαιώσει ότι αυτές είναι σε πρωτότυπη μορφή, αλλά θα γίνουν μοντέλα παραγωγής.

Ας έχουμε κατά νου ότι η Harley Davidson έχει ήδη παρουσιάσει 2 πρωτότυπα (ένα enduro και ένα scooter πόλης) που τα είδαμε στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης το περασμένο Μάρτιο και ατα οποία επέδειξε και στο Aspen εξού και το σχετικό Video.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin