Η Γερμανία σχεδιάζει υποστήριξη 2 δισ. ευρώ για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία

Η Γερμανία σχεδιάζει υποστήριξη 2 δισ. ευρώ για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να μεταβεί στη καθαρή κινητικότητα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες όλου του κόσμου και οι προμηθευτές τους βρίσκονται υπό τεράστια πίεση για να προσαρμοστούν στη νέα εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μια εξέλιξη που θα τους κοστίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε μια στιγμή που παλεύουν με την πτώση της ζήτησης των καταναλωτών.

Ωστόσο, πρέπει να προσαρμοστούν, ειδικά στην ΕΕ, όπου αντιμετωπίζουν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ εάν δεν επιτύχουν τους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 του στόλου τους.
Η Γερμανία, η οποία αποφάσισε να μην αυξήσει τα ασφάλιστρα των αγοραστών για να αυξήσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων στην κρίση COVID-19, σχεδιάζει τώρα να υποστηρίξει τους προμηθευτές και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στη μετάβαση προς την τεχνολογίας καθαρής κινητικότητας.

Το υπουργείο οικονομίας παρουσίασε ένα σχέδιο βοήθειας για δαπάνες περίπου 2 δισ. ευρώ, με τη μορφή επιχορηγήσεων, και την εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και πρωτοβουλίες στον τομέα της τεχνολογίας όπως η εκτύπωση 3-D, η αυτόνομη οδήγηση και η ψηφιοποίηση μεταξύ 2021 και 2024.

"Η μετάβαση σε νέα προϊόντα, ειδικά στην ηλεκτρική κινητικότητα, απαιτεί προσαρμογή της παραγωγής", ανέφερε η πρόταση. "Οι ταχύτεροι κύκλοι καινοτομίας απαιτούν πιο ευέλικτα συστήματα παραγωγής. Η πίεση κόστους στην παραγωγή είναι υψηλή. "

Η Γερμανίδα ηγέτις Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει η Γερμανία πρωτοπόρος στα αυτόνομα οχήματα και θέλει να είναι η «πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιτρέψει την κανονική κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό» σε όλη τη χώρα. Το Υπουργείο Μεταφορών εκπονεί επί του παρόντος νομοθεσία που θα επιτρέπει στα οχήματα χωρίς οδηγό να λειτουργούν στους δρόμους.

Ωστόσο, η Γερμανία θα μπορούσε να νικηθεί από την Κίνα, όπου τα ρομπότ-ταξί λειτουργούν ήδη σε ορισμένες από τις μεγάλες πόλεις, και στις ΗΠΑ, όπου ο Waymo κάνει μεγάλα άλματα.

πηγή: https://sports.yahoo.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin