Η Daimler ψάχνει να πουλήσει το εργοστάσιο Smart στη Γαλλία

Το εργοστάσιο Hambach έχει κατασκευάσει περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια μοντέλα Smart ForTwo από τότε που άνοιξε το 1997. Η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Κίνα.

Η Daimler θα επιδιώξει να πουλήσει το εργοστάσιό της στο Hambach της Γαλλίας, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει μια βαθύτερη από την αναμενόμενη αναδιάρθρωση για να ξεπεράσει την επιρροή της πανδημίας του Κορωναϊού.

Η Daimler, η οποία κατέχει τις μάρκες Mercedes-Benz και Smart, είχε χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο Hambach για την παραγωγή ηλεκτρικών και μηχανοκίνητων παραλλαγών των διθέσιων Smart οχημάτων της, κάνοντας περισσότερα από 80.000 αυτοκίνητα το 2017.

Η κίνηση θα οδηγήσει σε αρνητική εφάπαξ επίδραση περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ (562 εκατομμύρια δολάρια) το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε πρόσφατα η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην οικονομία δημιουργούν νέες συνθήκες πλαισίου εργασιών», δήλωσε στην ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Ola Kallenius. «Σε αυτό το πλαίσιο βελτιστοποιούμε το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας».

Η παραγωγή του Smart θα μεταφερθεί στην Κίνα από τη Γαλλία, αφού η Daimler δήλωσε πέρυσι ότι θα κατασκευάσει την επόμενη γενιά Smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω μιας κοινοπραξίας με την Geely.
Η κίνηση πώλησης του Hambach έρχεται καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και μειωμένη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο άνοιξε το 1997 και απασχολεί περίπου 1.600 υπαλλήλους. Το 2018, η Daimler δήλωσε ότι θα επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στο Hambach για την παραγωγή ενός συμπαγούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου για το νέο ηλεκτρικό υποκατάστημα EQ της Mercedes, παράλληλα με την έκδοση με μπαταρία του Smart ForTwo.

Ο Καλλένιος νωρίτερα προειδοποίησε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει πιο οδυνηρή αναδιάρθρωση λόγω της πτώσης από τον Κοροναϊό. Είπε ότι σχεδιάζει "δραστικές" περικοπές μισθών πάνω από ένα υπάρχον σχέδιο, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, το οποίο περιλαμβάνει την εξάλειψη περισσότερων από 10.000 θέσεων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin