Σουηδία: Η Clean Motion παρουσιάζει το Re:volt, ένα ηλεκτρικό όχημα αστικών διανομών με ηλιακή οροφή

Η Σουηδική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Clean Motion, με δελτίο τύπου της, έδωσε στη δημοσιότητα τις προδιαγραφές για το Re: volt, ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα διανομών με ηλιακή οροφή, του οποίου η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022. Αυτό είναι το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας μετά το ηλεκτρικό τρίκυκλο Zbee, που παρουσιάστηκε το 2012.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Έχοντας διαστάσεις 3 μέτρα μήκος, 1,4 μέτρα πλάτος και 1,7 μέτρα ύψος, το νέο μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των minivan για διανομές στο τελευταίο μίλι με «ελάχιστες απαιτήσεις φόρτισης». Η Clean Motion αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το όχημα έχει ισχύ 4 kW, ενώ τα φωτοβολταϊκά προσφέρουν ισχύ 600 watt. Η χωρητικότητα της μπαταρίας κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 10 kWh. Στις δημοσιευμένες πληροφορίες δεν προσδιορίζεται η τεχνολογία φόρτισης, αλλά ενόψει της μικρής μπαταρίας, η φόρτιση από μια οικιακή πρίζα είναι πιθανότατα η πιο κοινή εφαρμογή.

Το νέο βαν για διανομές στο τελευταίο μίλι θα προσφέρει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα αθροιστικά όταν υπάρχουν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Η αυτονομία του οχήματος θα ανέρχεται σε 100 έως 130 χιλιόμετρα την ημέρα λόγω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ηλιακής οροφής του οχήματος. Όταν το όχημα θα κινείται μόνο από τις μπαταρίες του, η σουηδική εταιρεία αναφέρει μια αυτονομία 70 έως 280 χιλιομέτρων χωρίς ηλιακή υποστήριξη, ανάλογα με την επιλεγμένη μπαταρία.

Ζυγίζοντας μόνο 250 κιλά χωρίς φορτίο, το Re: volt μπορεί να μεταφέρει ένα μέγιστο μεικτό φορτίο 700 κιλών. Ο κατασκευαστής λέει ότι ο χώρος φόρτωσης ανέρχεται σε 2.500 λίτρα και ότι το μοντέλο είναι μικρό εξωτερικά αλλά μεγάλο εσωτερικά και ο σχεδιασμός του είναι απλός και λειτουργικός. Χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό, το όχημα μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Οι στόχοι της εταιρίας κατασκευής, η τιμή και η παραγωγή

Η διοικητική ομάδα της εταιρείας βλέπει δυνατότητες για το Re: volt ειδικά στη διανομή αγαθών μέσα στις πόλεις. Σύμφωνα με την εταιρία κατασκευής, η αγορά για φιλικές προς το περιβάλλον παραδόσεις τελευταίου μιλίου είναι τεράστια και ραγδαία αυξανόμενη, αλλά η γκάμα οχημάτων που μπορούν πραγματικά να αντικαταστήσουν τα παλιά φορτηγά με ορυκτά καύσιμα δεν είναι τόσο συναρπαστική. Με το Re: volt, λέει, η εταιρεία θέλει να αλλάξει την εικόνα του τι μπορεί να κάνει ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα.

sweden1 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Clean Motion, οι προπαραγγελίες για το Re: volt θα γίνουν δεκτές «σύντομα». Ο κατασκευαστής αναφέρει ήδη μια τιμή "από 9.000 ευρώ".

Η παραγωγή του Re: volt αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022. Η Clean Motion αναζητά προς το παρόν εταιρείες με διαφορετικές ανάγκες μεταφορών για να της δώσουν τις εντυπώσεις και τις προτάσεις τους ώστε να συμβάλουν στην προσαρμογή των τελικών λεπτομερειών. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη προσφορά για την ευρωπαϊκή αγορά μεταφορών. Όπως και με το Zbee, ωστόσο, υπάρχουν επίσης σχέδια για την προσφορά του Re: volt με τοπική άδεια παραγωγής σε αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως.

Πηγή: cleanmotion

Του Αργύρη Κοτσιλιέρη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin