Το Suzuki Swace αποκαλύφθηκε έχοντας ως βάση το Toyota Corolla

Το δεύτερο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ ιαπωνικών εταιρειών θα έρθει στην Ευρώπη αργότερα φέτος

Η Suzuki παρουσίασε επίσημα το Swace, ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στο Toyota Corolla Touring Sports, ως το δεύτερο μοντέλο από τη στρατηγική συμμαχία της με τον ιαπωνικό γίγαντα των αυτοκινήτων.

Ακολουθεί το Suzuki Across SUV με βάση το Toyota RAV4 που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Έχει επιβεβαιωθεί ένα μόνο σύστημα κίνησης: το υβριδικό των 1,8 λίτρων που βρίσκεται επίσης στο Corolla, το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 97bhp με έναν ηλεκτροκινητήρα 71bhp μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT.

Η ισχύς δεν είναι επιβεβαιωμένη (είναι 120bhp στο Corolla), αν και η απόδοση αναφέρεται στα 11,1 δευτερόλεπτα για το σπριντ 0-62mph και η τελική ταχύτητα είναι 111mph.

Όπως το Corolla, το Swace διαθέτει μια ειδική λειτουργία EV για οδήγηση χωρίς εκπομπές καυσαερίων, με τον υβριδικό κινητήρα να παράγει 99-115g / km CO2 στον κύκλο WLTP. Είναι κατανοητό ότι το Swace δεν θα λάβει το πιο ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης των 2.0 λίτρων του Corolla.

Το Swace έχει μια ισχυρή εξωτερική ομοιότητα με το Corolla, αλλά διαθέτει τη δική του μπροστινή πλευρά που περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική μάσκα που φαίνεται και αλλού στη γκάμα μοντέλων της Suzuki.

Στο εσωτερικό, οι διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ελάχιστες, με μια σχεδόν πανομοιότυπη διάταξη του ταμπλό εκτός από ένα νέο τιμόνι και παρόμοια χωρητικότητα του χώρου αποσκευών των 596 λίτρων.

Το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής των 8 ιντσών του Corolla έρχεται ως βασικός εξοπλισμός στο Swace με υποστήριξη για Android Auto και Apple CarPlay, μαζί με ασύρματη φόρτιση smartphone, αν και οι ακριβείς προδιαγραφές για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευαστεί παράλληλα με το Corolla στο εργοστάσιο της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Burnaston, Derbyshire. Οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν κοντά σε αυτές του Corolla Touring Sports, το οποίο ξεκινά από 27.000 £.

https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/suzuki-swace-revealed-toyota-corolla-based-estate

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin