Νέο Suzuki Across SUV by ...Toyota. Ιαπωνική συνεργασία καμουφλαρισμένη στο Toyota RAV4! [Video]

Η Suzuki αποκάλυψε το κορυφαίο SUV μεσαίου μεγέθους, το ACross, το οποίο θα "καθίσει" πάνω από το Vitara. Το Suzuki ACross βασίζεται στο Toyota RAV4 και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.

suzuki across 4

  • Το Suzuki ACross είναι ένα μηχανολογικά κατασκευασμένο Toyota RAV4
  • Μοιράζεται τις βάσεις και το σύστημα μετάδοσης κίνησης με το RAV4
  • Θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη τους επόμενους μήνες

Κατασκευάζεται από την Toyota και παρέχεται στη Suzuki βάσει της συμφωνίας κοινοπραξίας μεταξύ των δύο ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών για την προμήθεια αυτοκινήτων μεταξύ τους ανάλογα με τις διεθνείς αγορές. Όπως είναι προφανές, το Suzuki ACross μοιράζεται την πλατφόρμα, τα πάνελ αμαξώματος, τους εσωτερικούς χώρους και τους κινητήρες με τα συστήματα μετάδοσης κίνησης με το Toyota RAV4. Ωστόσο, αποκτά ένα μοναδικό μπροστινό μέρος με νέους προβολείς LED, επανασχεδιασμένη μάσκα και ένα τροποποιημένο μπροστινό προφυλακτήρα.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό της καμπίνας είναι ακόμη πιο λεπτές, με τη μόνη αλλαγή να είναι το λογότυπο «S» στο τιμόνι. Διαθέτει το σύστημα ψυχαγωγίας 9 ιντσών του RAV4 με Android Auto, Apple CarPlay και smartphone mirroring.

suzuki across 5

Ακόμα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Suzuki ACross είναι ίδιο με το υβριδικό Toyota RAV4 plug-in. Χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων 175 ίππων που συνδυάζεται με ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε άξονα. Ενώ η Suzuki δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συνδυασμένη απόδοση ισχύος του συστήματος του υβριδικού κινητήρα, η ίδια μονάδα παράγει 302 bhp στο RAV4. Συνδέεται με το σύστημα μετάδοσης κίνησης E-Four 4x4 της Suzuki που στέλνει ισχύ σε μεμονωμένους τροχούς όπως και όταν απαιτείται. Το ACross έχει χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας από το RAV4, οπότε μπορούμε να περιμένουμε να παράγει λιγότερη ισχύ από το Toyota. θα διαθέτει επίσης μια μπαταρία 18.1 kWh μαζί με μια ειδική λειτουργία EV, η οποία της επιτρέπει να διανύει 75 km με ταχύτητες έως 135 km/h με ηλεκτρική ισχύ.

suzuki across 1

suzuki across 2

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το νέο Across μπορεί να προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 75 χλμ. με τους ρύπους CO2 να φτάνουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (22 g/km), βάση των νέων προτύπων WLTP.

Το Suzuki ACross διαθέτει επίσης τεχνολογία ασφαλείας, παρόμοια με το Toyota RAV4. Διαθέτει σύστημα προ-σύγκρουσης (PCS), Dynamic Radar Cruise Control (DRCC) και Lane Tracing Assist (LTA). Το ACross θα παρουσιαστεί μόνο σε ανεπτυγμένες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη.

suzuki across 3

Δείτε τα σχετικά Video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin