Νέο Polestar Precept: Το πιο όμορφο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι τώρα [video]

Η Polestar επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει το Precept, το οποίο είναι σπουδαίο νέο γιατί είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια σχεδιασμού αυτοκινήτων τον τελευταίο καιρό.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκίνητο της Polestar Precept έλαβε το πράσινο φως για παραγωγή και αναμένουμε ότι το πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές sedan θα λανσαριστεί για το 2023. Αυτό το φουτουριστικό τετράθυρο θα προκαλέσει την Porsche Taycan, το Tesla Model S και τα Sedan της Lucid Air καθώς και το επερχόμενο EQS της Mercedes-Benz.

Η Polestar δεν έχει επιβεβαιώσει ουσιαστικά τίποτα για το Precept, οπότε δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι θα προσφέρει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, μια μεγάλη μπαταρία με ανταγωνιστική αυτονομία οδήγησης (σκεφτείτε 400 μίλια αυτονομία, ελάχιστο) και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά εσωτερικού χώρου. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια ολόκληρη παραγωγική μονάδα στην Κίνα αφιερωμένη στην κατασκευή του Precept και σκοπεύει το νέο εργοστάσιο να είναι ουδέτερο άνθρακα.

Τι νέο υπάρχει για το 2023;

Το Precept θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο για τη νεοσύστατη μάρκα Polestar όταν τελικά φτάσει στην αγορά. Η Polestar δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, αλλά αναμένουμε ότι θα βγει ως μοντέλο του 2023.

Δεν έχει γίνει ακόμη αναφορά στην τιμή, αλλά τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και οι πολυτελείς εσωτερικοί χώροι δεν είναι φθηνά. Συνδυάστε τα δύο και κοιτάτε μια τιμή εκκίνησης στο ή κοντά σε εξαψήφιο νούμερο. Όταν μάθουμε περισσότερα για την τιμή, τις δυνατότητες και τις επιλογές του Precept, θα ενημερώσουμε αυτήν την ιστορία με αυτές τις λεπτομέρειες.

image2 

Κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων και Επιδόσεις

Όπως το μικρότερο sedan Polestar 2, αναμένουμε ότι το Precept θα προσφέρει στάνταρ τετρακίνηση χρησιμοποιώντας δύο ηλεκτρικούς κινητήρες-έναν τοποθετημένο μπροστά και έναν πίσω. Η ρύθμιση του Polestar 2 παράγει συνδυασμό 402 ίππων και εκτοξεύει αυτό το αυτοκίνητο στα 100 km/ h σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα στη  πίστα δοκιμών. Το Precept πιθανότατα θα έρθει με ακόμη υψηλότερη ιπποδύναμη και θα πρέπει να είναι ελαφρώς γρηγορότερο από το Polestar 2 για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στα μοντέλα Taycan και Model S.

Αυτονομία, φόρτιση και διάρκεια ζωής μπαταρίας

Προκειμένου να ανταγωνιστεί τα αυριανά πολυτελή αυτοκίνητα EV, το Precept θα πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον 650 km (400 μίλια) αυτονομίας ανά φόρτιση. Τόσο το Model S όσο και το Air διαθέτουν μοντέλα που διαθέτουν περισσότερα από 500 μίλια ανά φόρτιση, οπότε η Polestar θα ήταν σοφό να πυροβολήσει για αυτά τα στοιχεία που έχουν ήδη δει την δημοσιότητα. Πιθανότατα θα προσφερθούν όλες οι πιο πρόσφατες μέθοδοι φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της οικιακής φόρτισης επιπέδου 2 και της γρήγορης φόρτισης DC για δημόσιους σταθμούς.

Οικονομία καυσίμου και MPG πραγματικού κόσμου

Η EPA δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη καμία εκτίμηση οικονομίας καυσίμου για το Precept και αυτοί οι αριθμοί πιθανότατα δεν θα εμφανιστούν μέχρι την ημερομηνία πώλησης του αυτοκινήτου. Όταν έχουμε την ευκαιρία, θα γνωρίσουμε την αυτονομία και την οικονομία καυσίμου του Precept στη διαδρομή οικονομίας καυσίμου se αυτοκινητόδρομo με 120 km/h θα επανέλθουμε με αυτή την ιστορία με αποτελέσματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οικονομία καυσίμου του Precept, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της EPA.

Εσωτερικό, άνεση και φορτίο

Ελπίζουμε ότι το Polestar θα διατηρήσει το εσωτερικό του πρωτότυπου αυτοκινήτου καθώς το Precept θα φτάνει στην παραγωγή. Φαίνεται υπέροχο και είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά όπως λινάρι, ανακυκλωμένο φελλό, ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακτημένα δίχτυα ψαρέματος. Δύο μοντέρνες σειρές καθισμάτων σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για τέσσερις, αν και ένα μονοκόμματο πίσω κάθισμα μπορεί επίσης να είναι διαθέσιμο στο αυτοκίνητο παραγωγής. Όπως πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Precept θα πρέπει να προσφέρει δύο πορτμπαγκάζ για αποθήκευση - ένα στο πίσω μέρος όπως ένα κανονικό sedan και ένα δεύτερο, μικρότερο μπροστά.

image3 

Ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα -Infotainment and Connectivity

Στο πρωτότυπο αυτοκίνητο, μια τεράστια οθόνη αφής infotainment 15,0 ιντσών είναι τοποθετημένη κάθετα στο κέντρο του ταμπλό και τρέχει την τελευταία έκδοση της διεπαφής λογισμικού που προέρχεται από το Android της Polestar. Μια δευτερεύουσα οθόνη 12,5 ιντσών χρησιμεύει ως επαναδιαμορφώσιμη οθόνη μετρητών και οργάνων και δύο μικρότερες οθόνες στα πάνελ των θυρών προβάλλουν προβολές αντί των παραδοσιακών εξωτερικών καθρεφτών. Πόσο από αυτό θα φτάσει στην παραγωγή είναι άγνωστο, αλλά το εξωτερικό σύστημα κάμερας είναι από πιθανό έως απίθανο.
Χαρακτηριστικά ασφάλειας και βοήθειας οδηγού

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο Precept φέρει μια σειρά από αισθητήρες που φαίνεται να υποδηλώνουν ότι είναι σε εξέλιξη ορισμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και μιας αυτόνομης λειτουργίας οδήγησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης του Precept, επισκεφθείτε τους ιστότοπους της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Κυκλοφορίας των Εθνικών Οδών (NHTSA) και του Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι πιθανό να περιλαμβάνουν:

  • Τυπική αυτοματοποιημένη πέδηση έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών
  • Τυπική προειδοποίηση για έξοδο από λωρίδα με υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Τυπικό προσαρμοστικό cruise control με ημιαυτόνομη λειτουργία οδήγησης

Κάλυψη εγγύησης και συντήρησης

Η τυπική κάλυψη εγγύησης της Polestar θα μπορούσε να αλλάξει από τώρα έως το 2023, αλλά από τη δημοσίευση, η εταιρεία προσφέρει ένα αρκετά βασικό πακέτο εγγύησης που ταιριάζει με τον βασικό ανταγωνιστή Tesla. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είναι ένα μία  spin-off φίρμα της Volvo, η Polestar δεν προσφέρει δωρεάν προγραμματισμένη συντήρηση όπως κάνει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.

  • Η περιορισμένη εγγύηση καλύπτει τέσσερα χρόνια ή 50.000 μίλια
  • Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα καλύπτονται για οκτώ χρόνια ή 100.000 μίλια
  • Μη δωρεάν προγραμματισμένη συντήρηση

Δείτε το σχετικό video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin