Το Groupe Renault ανακοινώνει σχέδια για την Alpine

Η Alpine Vision αποτελεί μια νέα συναρπαστική επιλογή στην αγορά των σπορ αυτοκινήτων. Το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί πρίν το τέλος του έτους. Η Alpine αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των Groupe Renault, Renault Sport, Formula One.

Στην πατρίδα του παγκόσμια γνωστού ράλλυ Monte Carlo και στο Col de Turini, το σημείο μερικών από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία των αγώνων, το Groupe Renault ανακοίνωσε τα σχέδια του για την κατασκευή ενός νέου σπορ αυτοκινήτου Alpine, και παρουσίασε το εκθεσιακό μοντέλο Alpine Vision.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι βαθιά ριζωμένα στο DNA του Groupe Renault. Στις αρχές του μήνα ανακοινώσαμε την επιστροφή στην Φόρμουλα Ένα ως ομάδα Renault, και σήμερα ανακοινώνουμε την Alpine. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό βήμα στην στρατηγική μας να αξιοποιήσουμε το ταλέντο και την τεχνολογία μεταξύ δρόμου και πίστας, και προσδοκούμε να προσεγγίσουμε νέους πελάτες στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων

κος Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Groupe Renault

Το εκθεσιακό αυτοκίνητο Alpine Vision συνδυάζει αισθησιακό σχεδιασμό με εξαιρετική ευκινησία, πιστό στην μεγάλη Alpine A110 Berlinette που αγαπήθηκε και θαυμάστηκε παγκόσμια. Η Alpine Vision διαθέτει ένα νέο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, κατασκευασμένο από ειδικούς στη Renault Sport, και το χαμηλό της βάρος θα δίνει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0 έως 100 χλμ/ω σε λιγότερο από 4.5 δευτερόλεπτα - ο στόχος για το μοντέλο παραγωγής.

Η Alpine θα διαχειρίζεται από μια μικρή ομάδα παθιασμένων ειδικών μέσα από το Groupe Renault, με μια μοναδική αποστολή – να επιτύχουν και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες του απαιτητικού πελάτη της σπορ κατηγορίας. Ο κος Michael van der Sande θα ηγείται της Alpine ως διευθύνων σύμβουλος, και ο κος Antony Villain θα ηγείται του τμήματος σχεδιασμού της Alpine.

Η Alpine θα αντλήσει χρηματοδότηση από τους εκτεταμένους πόρους του Groupe Renault, και τη Renault Sport.

Σκοπός μας είναι να ερμηνεύσουμε πιστά διάσημα μοντέλα Alpine του παρελθόντος και να προβάλλουμε την Alpine στο μέλλον με ένα όμορφα σχεδιασμένο, υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκίνητο. Το εκθεσιακό μοντέλο Alpine Vision είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν Alpine και παράλληλα αποφασιστικά σύγχρονο. Ανπομονούμε να αποκαλύψουμε το μοντέλο παραγωγής αργότερα μέσα στο έτος

κος Michael van der Sande, Διευθύνων Σύμβουλος Alpine

Για τους επόμενους 12 μήνες, η ομάδα της Alpine θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου, πολύ κοντά στο σημερινό εκθεσιακό μοντέλο όσον αφορά τη σχεδίαση, το βάρος, τον χειρισμό, την ευκινησία και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι προτεραιότητες επίσης περιλαμβάνουν την κατασκευή της ομάδας και του δικτύου, και τέλος, να επιδιώξουμε να αγωνιστούμε. Η τρέχουσα ομάδα Signatech-Alpine Racing Team έχει ήδη κερδίσει δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αγώνων αντοχής, και κέρδισε στην κατηγορία LMP2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής πέρσι στη Σανγκάη. Και φέτος, η ομάδα θα συμμετέχει με δύο αυτοκίνητα Alpine LMP2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής, συμπεριλαμβανομένου και του Le Mans.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter