Ζημιά στον εναλλάκτη εξαιτίας της διείσδυσης λαδιού

Όταν ένας εναλλάκτης παθαίνει ζημιά, είναι συχνά απαραίτητο να κοιτάξετε προσεκτικά το περιβάλλον του εναλλάκτη για να προσδιορίσετε την αιτία. Ίχνη από λάδι και κατάλοιπα μπορεί να είναι μια σημαντική ένδειξη της αιτίας που έχει προκαλέσει την ζημιά στο εσωτερικό του εναλλάκτη.

alt oil 01

Υπόλειμμα λαδιού στον εναλλάκτη

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να φτάσει το λάδι του κινητήρα τον εναλλάκτη, μέσω διαρροής από την περιοχή της κυλινδροκεφαλής για παράδειγμα, ή όταν προσθέτετε λάδι στον κινητήρα ή αλλάζετε

το φίλτρο λαδιού χωρίς να ασκείτε τη δέουσα προσοχή.

Οι συνέπειες είναι πάντοτε οι ίδιες. 

Το λάδι εισέρχεται στον εναλλάκτη, φτάνοντας στα δακτυλίδια και στις ψήκτρες του ρυθμιστή τάσης.

Το λάδι συγκρατεί τα σωματίδια από την τριβή των εξαρτημάτων και αυτά δεν μπορούν πλέον να αφαιρεθούν μαζί με τον αέρα ψύξης.

Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένη θερμοκρασία και φθορά στις ψήκτρες. Ο ρυθμιστής τάσης υπερθερμαίνεται και οι ψήκτρες φθείρονται. Επιπλέον, το λασπώδες μίγμα σκόνης - ελαίου και άνθρακα είναι ηλεκτρικά αγώγιμο. Όταν αυτή η λάσπη συγκεντρώνεται μεταξύ των δαχτυλιδιών του δρομέα και του περιβλήματος του εναλλάκτη, θα υπάρξει βραχυκύκλωμα.

alt oil 04

Ανάλογα με τη θέση τοποθέτησης του εναλλάκτη, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια αλλαγής των λαδιών να προσέχετε να μην εισέρχεται λάδι στον εναλλάκτη

Προσοχή!

  • Βρείτε και διορθώστε όλες τις διαρροές μέσα και γύρω από τον κινητήρα, στο σύστημα καυσίμου και στο υδραυλικό σύστημα. 
  • Κατά την αλλαγή λαδιού - φίλτρου, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή ότι νομίζετε για να προστατέψετε τον εναλλάκτη από το λάδι. 
  • Αφαιρέστε από τον εναλλάκτη όλα τα υπολείμματα λαδιού του κινητήρα, του πετρελαίου και του υδραυλικού συστήματος!

Πηγή:MAHLE

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter