Η συμμετοχή στην ημερίδα "Πετρελαιοκίνησης" ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σε μία κατάμεστη αίθουσα με ορθίους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  στα πλαίσια της Έκθεσης «Autotec» την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ Μεταμόρφωσης, η ημερίδα με θέματα την Πετρελαιοκίνηση και τις νέες Τεχνολογίες.

Η ημερίδα οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο εκπαιδευτικό οργανισμό στο χώρο του αυτοκινήτου επί 23 συνεχή χρόνια.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια παρέχοντας στήριξη ήταν η ενεργή συμμετοχή των δύο κλαδικών Ομοσπονδιών της ΕΟΒΕΑΜΜ και της ΟΒΕΑΜΜΕ Βορείου Ελλάδος.

photos-autotec

autotec

Την ημερίδα την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 επισκευαστές, παρευρισκόμενοι στην έκθεση από όλη την Ελλάδα. Xαιρέτισαν οι πρόεδροι των δυο Ομοσπονδιών, κ. Νικολόπουλος Αθ. και κ. Λυκάρτσης Αν. ενώ αρκετοί ήταν και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Οι μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν τι γίνεται σχετικά με τις νέες τεχνολογίες των πετρελαιοκίνητων οχημάτων για τις οποίες θα πρέπει να έχουν γνώση και εξοπλισμό ώστε να υποδεχτούν σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής για συντήρηση τα αυτοκίνητα των πελατών τους.  

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα το σύστημα εξαγωγής και αντιρύπανσης των πετρελαιοκινητήρων, όπως τονίσθηκε ιδιαίτερα στην Ημερίδα αποτελεί ένα πλήρες χημικό εργαστήριο το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια των εργασιών επισκευής και συντήρησης.

Δεν είναι λίγα τα γεγονότα  που έχουν αναφερθεί από τεχνίτες οι οποίο εκφράζουν την δυσκολία χειρισμού, έλεγχου και διάγνωσης βλαβών των νέων τεχνολογιών. Η ευρύτητα της θεματολογίας φαίνεται παρακάτω.

Θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν από τους 6 εισηγητές:

  • Στα Λιπαντικά των σύγχρονων πετρελαιοκινητήρων από τον κ. Κανάρογλου I., Μονάδα Τεχνικής Υποστήριξης & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΒP Ελληνικής ΑΕ
  • Στα Συστήματα τροφοδοσίας κινητήρων, Common rail από τον κ. Αρκουλή Ν., Τεχνολόγο Οχημάτων
  • Στα Συστήματα τροφοδοσίας κινητήρων, UIS από τον κ. Γιάννο Γ., Τεχνολόγο Οχημάτων
  • Στα Συστήµατα Αντιρρύπανσης και τα Φίλτρα αιθάλης από τον κ. Καπετανάκη Γ.,Τεχνολόγο Οχημάτων
  • Στις Συμβουλές Πετρελαιοκίνησης από τον κ. Καφαντάρη Β., Τεχνικό Εκπαιδευτή Οpel και
  • Στην Ανάμειξη Πετρελαίου – LPG/CNG από τον κ.  Καραµπίλα Π., Τεχνολόγο Οχημάτων

Για να κατεβάσετε το ηλεκτρονικό περιεχόμενο των παρουσιάσεων,
κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.tosynergeio.gr/autotec/

Η ημερίδα έκλεισε από τον συντονιστή και Γ.Γ. της Ομοσπονδίας κ. Ευαγγέλου Χρήστο, με την απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης, την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την παραλαβή των σημειώσεων από το διαδίκτυο και με την κλήρωση ενός βιβλίου Τεχνολογίες Αερίων Καυσίμων LPG-CNG του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.

Η ημερίδα έδειξε ότι ο τόσο Τεχνικός Επισκευαστικός Κλάδος όσο  και τα Κλαδικά Όργανα και οι Επιχειρηματικοί φορείς έχουν την διάθεση, την θέληση και μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας.

{vsig}autotec2013photo{/vsig}

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ημερίδα ΄΄Πετρελαιοκίνησης΄΄  

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter