Ίσιωμα ζάντας. Από μεταλλική μέχρι αλουμινίου

  • Πως νομίζετε γίνεται το ίσιωμα μιας ζάντας;
  • Ποιάς ζάντας;
  • Πόσων ειδών ζάντες έχουμε και σε τι διαφέρουν;
  • Και αν έχουν χοντρά στραβώματα;
  • Και πως γεμίζουν τα βαθουλώματα;
  • Και αν έχουν και ραγίσματα και θέλουν συγκόλληση;
  • Και με το βάψιμο τι γίνεται;

Συλλέξαμε μία σειρά από ενδιαφέροντα βίντεο. Το πρώτο και πιο σπάνιο αφού δεν θα το βρείτε εύκολα το έχουμε ανεβάσει ήδη στο κανάλι ideeagr του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ στο YouTube. Εδώ η επαναφορά της ζάντας (ίσιωμα) γίνεται με μία πρέσα και μια σειρά από ημικυκλικούς αποστάτες. Τα υπόλοιπα απαιτούν όπως θα δείτε λίγο πιο ειδικό εξοπλισμό όμως παρουσιάζουν όλα τα είδη επαναφοράς ζαντών αλουμινίου και στο τέλος κιτ DIY (Do It Yourself) επαναβαφής με κλείσιμο μέχρι και βαθουλωμάτων.

Απολαύστε τα γιατί είναι από αυτά κάποια στιγμή θα σας έχουν απασχολήσει σαν θέμα. Σήμερα ο κανόνας λέει «Ότι στραβώνει, ισιώνει»

Βέβαια θεωρείτε ότι τα καλύψαμε όλα; OXI γιατί αυτό που θα δείτε στα video (www.tosynergeio.gr) με υπερηφάνεια σας λέμε μόνο ένας Έλληνας μηχανουργός θα τα κατάφερνε και θα επισκεύαζε. Αφαλός ζάντας. Παράκεντρος μάλιστα αφαλός σε μεταλλική ζάντα. Δείτε και στο σχετικό σχήμα σε σχέση με το κέντρο του τροχού τις περιπτώσεις θετικού αρνητικού ή μηδενικού offset και θα καταλάβετε πόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στην επισκευή και πόσο μπορεί να αυξάνει ο βαθμός δυσκολίας.

Απολαύστε τον λοιπόν στο σχετικό βίντεο σε δύο μέρη (αν αντέχετε ακόμη) στην Ελληνική γλώσσα.

Αφού λοιπόν παρακολουθήσαμε το φίλο μας τον Κο Χαλάση, μπορούμε να εκφράσουμε τν θαυμασμό μας και να του απευθύνουμε ένα μεγάλο Μπράβο!

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι στο χώρο της επισκευής ζαντών υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες που εύκολα θα τις ανακαλύψετε αν τις αναζητήσετε στο Internet εκτός και αν εμπιστευτείτε το δικό σας βουλκανιζατέρ το οποίο σίγουρα έχει την δική του λύση προμηθευτή και ο οποίος θα εκτιμήσει και θα σας αποκαταστήσει τις ζάντες για τον πελάτη σας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter